המיצב הציבורי Paysage de Pain נבנה מ-780 בגטים שנזרקו (leftover), שעוצבו על ידי סטודיו MERO בשיתוף עמותת Pain de L’Espoir ממונפלייה. הביתן, הממוקם בחצר שטופת שמש במלון Hôtel de Lunas במהלך פסטיבל אדריכלות במונפלייה 2025, בוחן את הפוטנציאל של בזבוז מזון ובמיוחד לחם עודף, כחומר מרחבי וחושי.

על פי מחקר משנת 2018 של ADEME (הסוכנות הצרפתית לניהול הסביבה ואנרגיה), 11% מהלחם ממאפיות בצרפת, לא נמכר, מתוכם 15% נתרם, 25% משמש כמזון לבעלי חיים ו-60% מושמד. המיצב הופך את הפסולת הזו לחוויה אדריכלית ומזמין את המבקרים להרהר בנושאים של זללנות ועודף. המבנה הוא דיאלוג בין פינוק לדחיפות של אחריות סביבתית. המבקרים מוזמנים לנוע בין קירות ריחניים של בצק שנסדקו והתיישנו בחום הקיץ ולהרהר בבזבוז מזון כסוגיה תרבותית, דרך עודף עירוני שהפך למונומנט חושי וזמני.

מעצבים ראשיים: Megan Dang, Rose Zhang
צלם: Paul Kozlowski | photoarchitecture.co

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
הסצנות הריאליסטיות אלגוריות, הומוריסטיות, ארוטיות ומציצניות של F. Scott Hess
השראה
הסצנות הריאליסטיות אלגוריות, הומוריסטיות, ארוטיות ומציצניות של F. Scott Hess
               
בקתת נופש על צמרות העצים בג'ונגל באמזונס
השראה
בקתת נופש על צמרות העצים בג'ונגל באמזונס
  הבקתה, הממוקמת מעל נקיק בקצה מגרש משפחתי בן שני דונם, משתלבת עם סביבתה
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
השראה
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
את המאמר שלו הוא פותח בסיפור אמיתי על שני ציירים רוסיים, אשר שכרו חברה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.