בית נופש ביער פסטורלי בפאתי קוויבק שבקנדה, משמש אספני אמנות כגלריה לשימור חוויות וזיכרונות משפחתיים

 

view14_8bit_rm

המשפחה ביקשה לעצב לעצמה בית שיהווה מאין גלריה לחוויותיהם המשותפות, סוג של תיבה גדולה לשימור זיכרונותיהם המשפחתיים

 

זוג קנדי ביקשו לייצר להם ולבתם היחידה, מקום מפלט ומרגוע לסופי שבוע ופרקי הזמן שהם נוטלים כחופש מהעיר הסואנת. כדי להגשים מטרה זו, הם הרחיקו עד ליער ירוק ושליו בפאתי העיר קוויבק, בקרבו ביקשו לבנות את בית הנופש שלהם. מצד אחד הבית אמור להיות אינטרוברטי ומופנם בכדי לשרת מטרות אלה, אלא שמנגד ביקשו הלקוחות לפתוח את הבית לנוף היער הירוק שבתוכו הוא טמון ולמראה הנהר הזורם לידו. עוד ציינו הלקוחות, כי הם מייעדים את הבית לשמש אותם עד לשארית ימיהם – אז יורישו אותו לבתם. בני הזוג אספני אמנות ובהשראת עיסוקם, הם ביקשו לעצב לעצמם בית שיהווה מאין גלריה לחוויותיהם המשותפות, סוג של תיבה גדולה לשימור זיכרונותיהם המשפחתיים, אשר ימשיכו להתקיים כאן.

 

view13_8bit_vx

עיצוב הבית פשוט: שני "מסדרונות" של חללי מגורים, המחוברים ביניהם בלופט אליפטי המחפה את הכניסה. מסדרון אחד מתוכנן לפרטיות והוא כולל חדרי שינה, רחצה ואחסון. המסדרון השני ציבורי והוא מכיל את המטבח, חדר האוכל, וחלל המגורים. הלופט הוא חלל המחייה של הבת.
קומת הקרקע אינה סגורה ומתבודדת, אלא פתוחה ועושה שימוש נרחב בזכוכית. תקרת הלופט מחופה בלוחות מתכת, אשר בעל מקום השיג מחברו בעל בית דפוס ואשר בני משפחה זו צרבו בהם נופים ויצירות אמנות משלהם.

 

View2_8bit_lh

 

View1_8bit_wj

 

view15_rq

 

view11_8bit_hf

 

view10A_8bit_yl

 

view9_8bit_i

 

008-hillmaheux-cottage-kariouk-associates-1050x1401

 

View4_8bit_ko

 

View3_8bit_um

 

hill-maheux-plan1_fa

 

hill-maheux-plan2_h

Z:_2006 Projects607 Hill-MaheuxPresentationPresentation Dra

 

Hill-Maheux Cottage
מיקום
Val-des-Monts, Quebec
שנת בנייה
2006-2010
אדריכלות
Kariouk Architects
Paul duBellet Kariouk
Chris Davis, Senior Design Associate
Susan Gardiner,  Design Associate
Matthew Lahey,  Design Associate
קבלן
Timber Wolf, Donald Thom
הנדסת קונסטרוקציה
The Paterson Group – Zbig Kisilewicz
חיפוי
Verval Ltee,  Charles-Armand Turpin
יעוץ גאוטכני
The Paterson Group,  Laird Stewart
צילום
Photolux Studios, Christian Lalonde