במרכז הכפר הציורי  La Nou de Gaia, בקטלוניה, ספרד, נמצא בית M. הבית יושב בסמיכות עדינה לשכניו, הלבושים באדריכלות מקומית על כל מאפייניה. עיצוב הבית מצהיר כי "פשטות היא התחכום הגדול ביותר". הבית לקח את כל מאפייני העיצוב של הסביבה המסורתית כנקודת מוצא, אבל הדגיש את האופי המודרני שלו, באמצעות מבנה פלדה חשופה.

 

 

1

 

2

 

הנוף מרחף על פני שדות וגבעות רחוקות ולכן אין זה מפתיע שהאדריכלים יצרו את כל הפתחים לכיוון הנוף. בעוד החזית הקדמית שומרת על הצורה המוצקה, עם פתחים מוגבלים, הרי החזיתות המזוגגות הפונות לנוף מציגות מראה מנוגד לגמרי.

 

3

 

בית M מנצל את המגרש כדי לספק מגורים בני ארבע קומות, תוך שמירה על האשליה של גובה, בקו אחד עם נכסים סמוכים. לכל אחד משלושת חדרי השינה בקומה העליונה, גישה ישירה למרפסות, כך שכל החדרים מספקים קשר חזק לחוץ ולנוף הציורי והשמש הספרדית.

 

4

 

אולי המאפיין הבולט והחריג ביותר של הפנים הוא התקרה, עם הפלדה המגולוונת הגלית, לאורך כל הדרך. זה, יחד עם עמודי הפלדה והמעקה, מייצרים תחושה חזקה, תעשייתית. בטון היוצר צורות על הרצפה של מרפסות הגג מעל, מוסיף בעניין זה.

 

5

 

8

 

7

 

9

 

10

 

1428923799-M_House

 

MDBA Architects, together with Guallart Architects