המוזיאון לאמנות עממית, שנפתח ב- Hangzhou, התחייב לשימור, שיקום והתחדשות האמנויות ומלאכות היד של סין ויש לו תפקיד מרכזי בתחום החינוך במדינה. צורת הבניין מתייחסת לשטח הגאולוגי של האזור ומבקשת לא להפריע לסביבה הירוקה שמסביב.
בניסיון למזג את המבנה עם הנוף, קנגו קומה יוצר "כפר" המשתרע במרחב, של גלריות אמנות. אלפי רעפים מעוגלים שנזרקו מבתים מקומיים, מכסים את הגגות הגמלוניים של הגלריות החדשות, אשר נראות כמו כפר קטן.  הרעפים מכסים גם את פני החזיתות של המבנה, ערוכים ומחוברים בחוט נירוסטה, יוצרים נוף חיצוני עם משחק פנימי דרמטי של אור וצל.

 

kengo-kuma-china-academy-of-arts-folk-art-museum-hangzhou-designboom-01-818x613

 

kengo-kuma-china-academy-of-arts-folk-art-museum-hangzhou-designboom-02

 

המוזיאון לאמנות עממית, הוקם בקמפוס של האקדמיה לאמנות בסין, על גבעה שעל פניה השתרע בעבר שדה תה. כדי להצליח להטמיע את הבניין בן ה-5,000 מ"ר בשטח המשופע, האדריכל קטע את המוזיאון ליחידות נפרדות, שצועדות בהדרגה לכיוון הפסגה המיוערת של הגבעה.
כל קטע של הבניין נועד להיראות כמו בית קטן עם גג משלו ודק. כל אלה מכוסים בשורות של רעפים אפורים, העוטים אותו במראה מזגזג. מראה זה, יחד עם השימוש ברעפים שהושלכו מבתים מקומיים, מסייעים להטמיע את המוזיאון בסביבה הכפרית והעירונית שלו.

 

China-Academy-Arts_Kengo-Kuma_Eiichi_Kano_dezeen_1568_11

 

kengo-kuma-china-academy-of-arts-folk-art-museum-hangzhou-designboom-08

 

kengo-kuma-china-academy-of-arts-folk-art-museum-hangzhou-designboom-09

 

kengo-kuma-china-academy-of-arts-folk-art-museum-hangzhou-designboom-06

 

China-Academy-Arts_Kengo-Kuma_Eiichi_Kano_dezeen_1568_2

 

China-Academy-Arts_Kengo-Kuma_Eiichi_Kano_dezeen_1568_6

 

China-Academy-Arts_Kengo-Kuma_Eiichi_Kano_dezeen_1568_7

 

האדריכלים מסבירים כי ביקשו לתכנן את המוזיאון כך, שממנו ניתן יהיה לחוש את הקרקע מתחת, על ידי המשך הקומות של הבניין, שיצרו את העליות ומורדות של המדרון. תכנון המתבסס על חלוקה גאומטרית ביחידות של מקבילית, המתמודדת עם הטופוגרפיה המורכבת.

 

kengo-kuma-china-academy-of-arts-folk-art-museum-hangzhou-designboom-05

 

הקיר החיצוני מכוסה במסך של רעפים מחוברים בחוטי נירוסטה, והוא שולט על עוצמת אור השמש שנכנסת לחדרים פנימיים. חוט הנירוסטה מתוח על פני החזיתות המזוגגות של המוזיאון, מזכיר רשת דייגים. רעפים נוספים הנעוצים במרווחים שברשת, מטילים דפוסי צל בצורת יהלום על החלק הפנימי של המבנה. הגדלים של כל הרעפים שונים, בכדי למזג את המבנה לתוך האדמה באופן טבעי.

 

museumkuma_02

 

Locationpla_635

 

FloorPlanPrevie_635

 

SectionsPrevie_635

 

Walldetailzoo_635

 

 

China Academy of Arts’ Folk Art Museum
מיקום Hangzhou, China
לקוח China Academy of Arts
אדריכלים: Kengo Kuma & Associates
עיצוב קונסטרוקציה Konishi Structural Engineers
קונסטרוקציה: בטון ופלדה
עיצוב תכולה: P.T. Morimura & Associates
שטח אתר: 11,279㎡
שטח בנוי: 4,970㎡
מועד תכנון: 2009 – 2011
גמר בנייה 2015