במקביל להמצאות חדשניות על הכדור שלנו, אילון מאסק מפתח טכנולוגיה של שתאפשר חיים נוחים על המאדים.

 

אחד הרעיונות שהציע אילון מאסק לכדור שלנו, היה Martian Hyperloop Tunnels, קונספט מהפכני שיאחד ערים באמצעות מעבר תת-קרקעי מהיר. הרעיון היה לנייד נוסעים במהירות של יותר מ-1,000 קמ”ש דרך מנהרות אטומות בוואקום. אך למצער, הכדור שלנו לא התאים לרעיון: הנופים והתשתיות המאוכלסים בצפיפות של כדור הארץ הופכים את המנהרות לאתגר וכך גם תקנות שונות. למאדים אין מגבלות כאלה של תשתית ורגולציה. שם, הרעיון התת-קרקעי של מאסק יכול להתממש. כמובן אם יתגבר על אתגרים של מיגון בפני קרינה קוסמית ובקרת אקלים, עם טמפרטורות הכדור שלנו לא דמיין אפילו. חיים תת קרקעיים יכולים להגן על קולוניאליסטים שיגיעו מהכדור שלנו.

 

 

חברה של מאסק כבר פיתחה כלים המאפשרים חיתוך דרך סלע עבה, במהירויות ובמחירים שלא שמענו עליהם עד היום. עם ציוד כזה,יכולים מתיישבי מאדים להפחית את הצורך באנשים, כך שרובוטים יוכלו, למשל, להקים את התשתית הבסיסית לפני שבני אדם מגיעים.
אחת מטכנולוגיות הליבה של Hyperloop הייתה בצינורות אטומים בוואקום בלחץ, מה שמבטיח סביבה מבוקרת למעבר. במאדים, טכנולוגיה כזו תשמור על רמות חמצן יציבות, מווסתות CO2 ומסננות גזים פוגעניים, כדי ליצור סביבה פנימית יציבה עוד יותר.

 

 

טכנולוגיות המיחזור האקולוגיות של אוויר ומים, שכבר מיושמות ב-Hyperloop pods, נראות ישימות למדי לשמירה על מושבות מאדים בצורה ידידותית לסביבה להפקת מזון ומשאבים.
הנתונים ניראים מבטיחים והאנושות עשויה להיות חלוצה בהתיישבות תת קרקעית בטוחה וברת קיימא על המאדים. דווקא מה שלא עובד עבור כדור הארץ עשוי לעבוד בצורה מושלמת עבור המאדים. מתחת למאדים כארכיטקטורה לחלל היא אכן רדיקלית למדי, ונותנת הצצה לעתיד: מאדים, שאולי הוא פשוט לא רק מטרה לחקור אלא בית שני אפשרי.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
בית הנופש באיביזה, של הצלם הבינלאומי נדב קנדר
חדשות
בית הנופש באיביזה, של הצלם הבינלאומי נדב קנדר
  נדב ואשתו ביקרו באיביזה בקביעות במהלך שנים, אבל רק לאחרונה בנו בה בית
באמריקה הלטינית מגדלים שיער כסמל של חופש
חדשות
באמריקה הלטינית מגדלים שיער כסמל של חופש
  במהלך שני העשורים האחרונים, הצלמת טיילה ברחבי אמריקה הלטינית, כדי למצוא נשים –
שולי עצמות ממותות הענק
חדשות
שולי עצמות ממותות הענק
כיום, עשרות אלפי שנים מאוחר יותר, הקרח מפשיר במהירות כתוצאה משינויי אקלים ומאובנים נשטפים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.