למרות שטעמים ישראלים חדשים השתרשו כבר בכל רחבי העולם, עדיין זו הפתעה למצוא בר ישראלי בבירה הפיננסית של גרמניה. יותר נכון ב-Bahnhofsviertel, הוא רובע האורות האדומים שהוחרם מזה זמן רב על ידי המקומיים, אבל יש בו אחיזה לרוב 180 הלאומים אשר בעיר - ללא ספק הרובע הבינלאומי ביותר בעולם.

המקום הפך גם קצת למרכז גסטרונומי, מאז הגעתם של היזמים הגרמנים-יהודים דיוויד וג’יימס ארדינסט והמסעדה שלהם Stanley Diamond והדלי-מעדנייה Maxie Eisen. למיזם האחרון, בר שוקה, גייסו האחים ארדינסט את השפים סטפן קייזר ויוסי אלעד – המוח מאחורי The Palomar בלונדון – כדי ליצור תפריט שיענג את בלוטות הטעם. המנות כוללות צלחות משותפות מתובלות בחריסה תוצרת בית ובזעתר; פיתה, כרובית צלויה עם סלסת עגבניות ושקדים; רביולי זנב שור עם פולנטה וחציל פריך עם מחית מנגו. יש גם בר סאקה קטיפתי, אבל האקשן הוא במסעדה שבה אותיות ניאון מאייתות ‘ידידות’ בעברית ובערבית. זהו מקום תוסס – עוצמת הקול מתגברת ככל שהלילה מתגלגל וריקודים על משטחי שולחן הם משהו שהצוות במקום מעודד נמרצות.
פיתות טריות חמות מהתנור, קבב ירושלמי על האש, זעתר מההרים, עשבי תיבול ים תיכוניים, מטבח חשוף לראווה וקצת בלגאן: הקונספט המוכר לנו כבר, העושה כבוד לשוק מזרחי. מנות מזרח תיכוניות קלאסיות עם מרכיבים אזוריים מפרנקפורט “אנחנו קוראים לזה ‘מטבח תל אביבי חדש’. תרבות האוכל של תל אביב היא אוסף של מאכלים ערביים, זיכרונות ממתכונים של סבא וסבתא יהודים וטרנדים קולינריים מרחבי העולם. זה מה שאנחנו עושים כאן, רק בדרך שלנו, למדנו דבר אחד לאורך התהליך: מעל הכל, זה צריך להיות כיף”, אומר ג’יימס ארדינסט. היינות מגיעים מלבנון, ישראל ובקרוב סוריה.
על המטבח מנצח השף יוסי “פאפי” אלעד (מחניודה, ירושלים ופלומר, לונדון), שעבר לפרנקפורט לצידו של השף סטפן קייזר (לשעבר Chez IMA). השף בן ה-70 מפקד על צוות בינלאומי, עם טבחים פלסטינים, פקיסטנים ומגאנה. “המוטו שלי בבישול תמיד היה – כל מה שאתה צריך זה חוצפה. כמה שיותר צבעוני יותר טוב”, אומר יוסי אלעד.
עיצוב הפנים משקף את ההתנגשות ההרמונית בין תרבויות ישנות ומודרניות. גם החומרים מנוגדים: לבנים ספרדיות, משטחי דלפק עשויים ממארמור ורדה מגואטמלה, שולחן שף העשוי מעץ אלון בן 400 שנה, שעליו יושבים כסאות בר של אטלייה האוסמן ברלין והרצפה מרוצפת באריחי מלט משושה בגוון כחול מהודו. עמודי בטון חושפים את עברו של המבנה. האהילים עשויים מסלסילות מתוניסיה וחלקי זכוכית מצ’כיה.

 

 

Owners David Ardinast & James Ardinast
Architects MORGEN INTERIORS and Michael Dreher
כתובת: Bar Shuka Niddastraße 56, 60329 Frankfurt am Main, Germany
אתר אינטרנט: barshuka.com

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
קבר יוצא דופן בצ’כיה, מצהיר כי המוות הוא לא הסוף
השראה
קבר יוצא דופן בצ’כיה, מצהיר כי המוות הוא לא הסוף
  הקבר יוצא הדופן הזה, מסמן את מקום מנוחתו של ראפר צ’כי צעיר ובעברו
מסעדת ילדים בלונדון, בהשראת הסרט על מפעל השוקולד
השראה
מסעדת ילדים בלונדון, בהשראת הסרט על מפעל השוקולד
  “רצינו ליצור עולם קסום”, אומרים המעצבים Mizzi Studio “של יערות וגנים, שבהם בני
האמן שמילא את חצרו בפסלים של שכניו בכפר בפולין
השראה
האמן שמילא את חצרו בפסלים של שכניו בכפר בפולין
הפסלים שלו מתעדים את חיי היומיום שלהם, חלקם יושבים ליד הבית שלהם, אחרים משוטטים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*