רובנו מנפנפים בעצבנות זבובים המנסים לייצר איתנו יחסי קירבה, עם זאת, צוות חוקרים מג'ונס הופקינס ואוניברסיטת קיימברידג' השקיע בהם הרבה תשומת לב ועכשיו הם מציגים בדיוק איך הם, הזבובים, חושבים על כל מה שקורה סביבם. בהישג מדעי חסר תקדים, הצוות יצר בהצלחה מפת סינפסה אחר סינפסה של מוחו של זבוב פירות (Drosophila). כל התהליך נמשך 12 שנים.

 

"עכשיו, בפעם הראשונה יש לנו תצוגה מקיפה של המעגל במוח שלם של חרקים והאינטראקציות בין המוח ובין העצבים", הם אומרים בסיפוק. מוחו של זבוב הפירות קטן יותר מזרע פרג והמפה החדשה מציגה את כל 3,016 הנוירונים ו-548,000 הסינפסות (הפערים שבהם מתרחשת תקשורת בין נוירונים).
"הזבובים מסוגלים להתמודד עם צורות מורכבות של למידה ויש להם זיכרון לטווח קצר וארוך, הם צריכים להחליט מה לעשות הלאה בהתבסס על הקשר וזיכרונות קודמים", מעידים החוקרים.
הקפיצה ממיפוי מוח של זבובי פרי למיפוי מוח של אדם הוא עדיין עצום, אבל העבודה שנעשתה כאן היא צעד ענק להבנת רשתות עצביות. "המוח האנושי הרבה יותר גדול ויש להם הרבה יותר נוירונים, אז זה ייקח הרבה יותר זמן", אומרים החוקרים "אבל על ידי הבנת מוחות קטנים יותר נוכל לקבל הרבה תובנות לגבי מוחות גדולים יותר."

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
גור קופים שנדחה על ידי אמו, מצא נחמה בבובת IKEA – והפך לוויראלי
השראה
גור קופים שנדחה על ידי אמו, מצא נחמה בבובת IKEA – והפך לוויראלי
  Punch, שנולד ביולי 2025, טופל במסירות על ידי צוות המטפלים לאחר שאמו וקבוצת
בלונדון: מזרקה שבה הפסלים “מקיאים” חושפת את משבר הביוב בבריטניה
השראה
בלונדון: מזרקה שבה הפסלים “מקיאים” חושפת את משבר הביוב בבריטניה
  המיצב, בשם The Fountain of Filth, הוצב ב-Observation Point בין 23 ל-25 בפברואר,
אדריכלות איקונית על מצוק בבאלי: Luna Beach Club Bali
השראה
אדריכלות איקונית על מצוק בבאלי: Luna Beach Club Bali
  תכנית האב מבוססת על רצפי פיבונאצ’י וחתך הזהב, ומייצרת זרימה מתמשכת בין המבנים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.