רובנו מנפנפים בעצבנות זבובים המנסים לייצר איתנו יחסי קירבה, עם זאת, צוות חוקרים מג'ונס הופקינס ואוניברסיטת קיימברידג' השקיע בהם הרבה תשומת לב ועכשיו הם מציגים בדיוק איך הם, הזבובים, חושבים על כל מה שקורה סביבם. בהישג מדעי חסר תקדים, הצוות יצר בהצלחה מפת סינפסה אחר סינפסה של מוחו של זבוב פירות (Drosophila). כל התהליך נמשך 12 שנים.

 

"עכשיו, בפעם הראשונה יש לנו תצוגה מקיפה של המעגל במוח שלם של חרקים והאינטראקציות בין המוח ובין העצבים", הם אומרים בסיפוק. מוחו של זבוב הפירות קטן יותר מזרע פרג והמפה החדשה מציגה את כל 3,016 הנוירונים ו-548,000 הסינפסות (הפערים שבהם מתרחשת תקשורת בין נוירונים).
"הזבובים מסוגלים להתמודד עם צורות מורכבות של למידה ויש להם זיכרון לטווח קצר וארוך, הם צריכים להחליט מה לעשות הלאה בהתבסס על הקשר וזיכרונות קודמים", מעידים החוקרים.
הקפיצה ממיפוי מוח של זבובי פרי למיפוי מוח של אדם הוא עדיין עצום, אבל העבודה שנעשתה כאן היא צעד ענק להבנת רשתות עצביות. "המוח האנושי הרבה יותר גדול ויש להם הרבה יותר נוירונים, אז זה ייקח הרבה יותר זמן", אומרים החוקרים "אבל על ידי הבנת מוחות קטנים יותר נוכל לקבל הרבה תובנות לגבי מוחות גדולים יותר."

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
חדר המדרגות המצוייר של יורשת המשפחה העשירה בארה"ב
השראה
חדר המדרגות המצוייר של יורשת המשפחה העשירה בארה"ב
  "היא הראתה לי חלקת יער שבחרה, סיפרה לי קצת ממה שהיא רוצה ולקחה
המיליארדר שתרם את כל כספו לצדקה בעודו בחיים
השראה
המיליארדר שתרם את כל כספו לצדקה בעודו בחיים
  צ'ארלס פ. פיני Charles Francis Feeney או בכינוי הנפוץ Chuck Feeney נולד בניו
הקניון הראשון בעולם לא נולד מתוך תשוקה לצרכנות – אלא מתוך חלום סוציאליסטי
השראה
הקניון הראשון בעולם לא נולד מתוך תשוקה לצרכנות – אלא מתוך חלום סוציאליסטי
  ב־1956 הוא בנה במינסוטה את Southdale – הקניון הסגור הראשון בעולם. מבנה דו־קומתי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.