מחקר חדש קובע כי פופקורן הוא מזון-העל הטוב מכולם ומראה שלפופקורן יש רמות נוגדי החמצון פי שניים מאשר בפירות וירקות.

מזונות-על יקרים ואקזוטיים נמכרים אצלנו כבר כשני עשורים, מאחורי כל אחד תג מחיר גבוה והיסטוריה עתיקת יומין, המספרת כיצד ריפא באורח פלא מחלות בקרב שבט כלשהו בקצה העולם. הקריטריון הגדיר מזון כמזון-על הוא ORAC (Oxygen radical absorbance capacity), של משרד החקלאות האמריקאי (USDA), המדרג מאכלים לפי ריכוז נוגדי החמצון שבהם.
מסתבר עתה שפופקורן הוא מזון-העל הטוב מכולם.
כעת מצאו החוקרים, כי מחקר מצא מספר הפוליפנולים (תרכובות טבעיות המשמשות כנוגדי חימצון) שנמצאו בפופקורן, גבוה עד 300 מ”ג למנה לעומת 114 מ”ג למנת תירס מתוק ו-160 מ”ג למנת פרי. בנוסף, מנה אחת של פופקורן, מספקת בסביבות 13% מהצריכה היומית הממוצעת של פוליפנולים לאדם.
מלבד תכולת הפוליפנולים המרשימה, פופקורן הוא דגן מלא, כמו עדשים, שעורה ושיבולת שועל, המכיל את כל הסיבים והחומרים המזינים, ויטמינים, מינרלים ושומנים מועילים.
“פופקורן הוא החטיף המושלם”, מסביר ראש צוות המחקר ” זה החטיף היחיד העשוי 100 אחוז דגנים מלאים לא מעובדים. בכל שאר החטיפים הדגנים מעובדים ומדוללים עם מרכיבים אחרים והם נקראים ‘דגנים מלאים’, שפירושו שלמעלה מ-51 אחוזים ממשקל המוצר הוא דגנים מלאים. מנה אחת של פופקורן תספק יותר מ-70 אחוז מהצריכה היומית של דגנים מלאים. אדם ממוצע מקבל רק כחצי מנה של דגנים מלאים ביום ופופקורן יכול למלא את הפער הזה תוך זמן קצר ובצורה נעימה מאוד.”
יחד עם מסקנות המחקר, צריך להבדיל מסוגי הפופקורן השונים – אלה הנמכרים בקולנוע או להכנה במיקרוגל, מכילים כמויות גדולות של חמאה מזויפת, סוכר וסירופ תירס.

קישור למחקר

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
המבנים במיצבים של Asim Waqif, משלבים אדריכלות ואמנות
השראה
המבנים במיצבים של Asim Waqif, משלבים אדריכלות ואמנות
  מנהרות מזמינות את המבקרים להכנס אליהן, לתור במבוך הפנימי ולחוות את היצירה, כאשר
העולם המופלא של הצפרדע והקרפד
השראה
העולם המופלא של הצפרדע והקרפד
                           
הקרמיקאית האפריקאית שמעצבת סיפורי אבות ומיסטיקה
השראה
הקרמיקאית האפריקאית שמעצבת סיפורי אבות ומיסטיקה
  פוסווה, נולדה ב-1979 ב-Mthatha, עיירה קטנה במזרח קייפטאון. בתערוכתה “uBuhle boKhokho” (יופי של

25 תגובות

  • איריס הגיב:

    😂😂😂😂😂😂😂😂

  • אלי הגיב:

    גם ציפס מטוגן השמן המון הוא סופרפוד…

  • יצחק הגיב:

    לא אמין בעליל, יש דיטניות ותזונאיות בקופות החולים עדיף להתייעץ שם ולא באתרי אינטרנט!!!

  • שמ הגיב:

    כמובן רק ביתי ללא שמן

    השמן השרוף זה רעל מסוכן

  • ישו הקדוש הגיב:

    בולשיט אחד גדול. יתכן והוא סופר רעיל.ממש,כתבה הזוייה בכדי לעודד מכירות

  • רינה הגיב:

    מבלבל
    לא אמין
    יש צורך בהוכחות

  • רם הגיב:

    לכל מזון יש יתרונות וחסרונות. הכל במינון נכון!!!
    אבל למה כל דבר מגיע לשיח לא רצוי וכל אחד מנסה להעליב אחד את השני תראו לאן הגענו תביעו דעה .וגם תפרגנו

  • קור הגיב:

    עוד פופסטורי מופלא

  • בן ארצי הגיב:

    המגיבים לעיל הם מוחים להרשות ולא לתזונה

  • יוסף זהבי הגיב:

    כאשר לא לועסים את המזון מספיק תתיתכן עצירות ! לקיבה ולמעיים אין שניים !?!? הבנת ???? הבורות שלך כן תגרום לך עצירות !!!

  • יוסף זהבי הגיב:

    הפגנת בורות רדידות ושחצנות האופינית לאנשים קטנים … צא ולמד מהו סופר פוד ותבין שאתה חסר תובנה .

    • נעמה הגיב:

      ירצו יאכלו, לא ירצו לא יוכלו. העיקר שזה טעים.ותמשיכו לזלול ירקות פירות אגוזים וכל מה שונים לכם אבל באיזון. והעיקר הבריאות.

  • חיים הגיב:

    כמה מפגרים מושפעים פה בתגובות

  • דבי הגיב:

    מסכימה!!!
    אכן מזון על.
    טעים ובריא. בהכנה ביתית כמובן

  • שירה הגיב:

    התירס המודרני צומח בעזרת הנדסה גנטית ובשום מובן אינו מזון מומלץ ובוודאי לא “סופר פוד”!

  • אבי אלון הגיב:

    הבעיה עם המחקר הזה היא, שמי שממן אותו הן יצרניות פופקורן, שאף סיפקו את הגרעינים למחקר.

    • יוסף זהבי הגיב:

      הבבעיה היא הבורות היהירות הספקנות והחשדנות שלך ! המוצר מצויין טעים ומזין מאוד =הוא סופר פוד אמיתי ! צא ולמד ! ואל תצרוך פפוקורן . תישאר עים דעתך חשדנותך . כך ייטב לך .

    • . הגיב:

      אז אם זה לא “מחקר” נייטרלי, וכנה עם קבוצות ביקורת, בידוד משתנים, ואף שחיתות – זה בעצם לא מחקר בכלל ואי אפשר לקרוא לזה מחקר.

    • יוסי הגיב:

      מחקר גרעיני…חחח

  • תוהה הגיב:

    גם פיצה היא סופר פוד?
    ונקניקיה על מקל?

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*