ללא סקיצות או שרטוטים שינחו אותם, משפחת Tramontin בנתה את הגונדולות האייקוניות של ונציה, במשך חמישה דורות. כל סירה בעלת תחתית שטוחה, מותאמת אישית לגונדולייר שלה ולקח אלפי שעות עבודה להשלים אותה. כיום, שתי האחיות Elena & Elisabetta Tramontin ממשיכות את המסורת של משפחתן בת מאות השנים.

מספנת הגונדולות ההיסטורית Domenico Tramontin & Figli, נוסדה ב-2 בפברואר 1884 על ידי דומניקו טרמונטין, שלמד את אמנות בניית הגונדולות במספנה. העיצוב שלו אומץ על ידי כל שאר בוני הסירות הוונציאניים.
ונציה היא עיר שמתנהלת לפי חוקים עתיקים ולא כתובים, כולל זה שגונדולות מיוצרות ומנוהלות על ידי גברים. כך מאז 1884, עד אשר רוברטו טרמונטין נפטר בשנת 2018 ובנותיו אלנה ואליזבטה ירשו את הסדנה והפכו לנשים הראשונות במשפחת טרמונטין שמנהלות את עסקי ייצור הגונדולות ושתיהן גם עושות חלק מהמלאכה בידיהן. “מעולם לא עבדנו עם אבינו וכשהוא נפטר לא רצינו שהעסק ימות איתו. אז, השתלטנו על החברה. רצינו לשמור על המסורת הוונציאנית הזו בחיים ולהמשיך את החלק הזה של התרבות של העיר”, אומרת אלנה.
בוונציה עובדים 4 יצרני גונדולות, שהיא מסורת ונציאנית בלבד ואין כמוה בעולם. בוונציה יש כ-5,000 גונדולות.
את הגונדולות של טרמונטין משווים ליצרנית רכבי היוקרה האיטלקית, פרארי, הודות לעיצובים הייחודיים והחדשניים שלהן ולהקפדה על האומנות ובחירת סוג העץ המושלם, הגונדולות זכו למוניטין של יציבות ואיזון, תוך שהן גם מושא ליופי ואֵלֶגַנטִיוּת.
כדי ליצור גונדולה, מתחילים עם 8 סוגים שונים של עץ. לכל עץ יש מאפיינים משלו, כל אחד מגיב אחרת, וכל אחד משמש חלק אחר. למשל, חזית הגונדולה עשויה מעץ מהגוני כי עליה להיות עמידה. באגוז משתמשים כי הוא גמיש וקל לנו יותר לעצב אותו. חלקים שלא זזים עשויים מעץ דובדבן והחלקים התת מימיים עשויים מעץ אלון. חלק הקצה עשוי מלזה או אשוח. אומנים עושים את הקישוטים, את הזהב שמעטר אותה וכדומה. הכל נעשה במאמץ קבוצתי.

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
אתר נופש בקניה בהשראת השבטים בכפרים
מקומות
אתר נופש בקניה בהשראת השבטים בכפרים
                       
בגינה של קלוד מונה
מקומות
בגינה של קלוד מונה
  הוא העסיק שישה גננים בשטחי הגן הגדולים ואף הצטרף אליהם בעצמו בעבודה. ב-1884,
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
מקומות
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*