הבית המכונה Luna Parc בניו ג'רזי, הוא הוא קולאז' צבעוני של פסיפס, פיסול ונגרות, יציר כפיו של Ricky Boscarino, אמן המולטימדיה האמריקני. הוא רכש את נהית בשנת 1989, כשהיה סוג של בקתה והוא היה אז רק בן עשרים ושמונה. כיום, הבית הפרטי שלו נחשב לאתר מוזיאלי וגן פסלים הממשיך ומתפתח.

 

פסיפס ניתן למצוא בכל מקום בבית, כל סנטימטר מכוסה בצבע, צורה, קרמיקה וגחמה כלשהי על כל קיר. לונה פארק מורכב ממספר מבנים ויצירות אמנות חיצוניות, הממוקמות בנוף מיוער בצפיפות, על 8.5 דונם. מבנים אלו בנויים ממתכת, חימר, זכוכית, עץ, סלע, קרמיקה ומלט והם מעוצבים בסגנון גחמני בשילוב חפצים יוצאי דופן כגון כדורי באולינג ולוחיות רישוי. יש בו אולם המאכלס אוסף כובעים מתרבויות וזמנים שונים, לצידו חדר זן שליו עם שפע של כריות על הרצפה, הצופות אל הנוף הטבעי שמסביב מבעד לחלון עגול וגדול. ארון ענק בכניסה מציג קוריוזים באמצעות אלפי חפצים, החל מהאקזוטי (למשל, נרתיק עור יאק טיבטי) לאבסורד (יצורים משומרים בפורמלין, הצפים בכלי זכוכית).
האמן מגלה שהוא שאב השראה מפארק גואל של גאודי בברצלונה, ספרד ובית הונדרטוואסר בווינה, אוסטריה.
מארק סקורמן, אחד המפיקים של סדרת הריאליטי של ערוץ ההיסטוריה Weird U.S., תיאר את לונה פארק כ"מכל המקומות שראינו, אני חושב שזה המוזר ביותר".
הבית פתוח למבקרים בדרך כלל שלושה ימים במהלך השבוע (ללא סופי שבוע) באביב ובסתיו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הקוטג' במקור

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
כמו לישון בתוך גלריה: דירת ה-Airbnb הכי צבעונית באמסטרדם
יעדים
כמו לישון בתוך גלריה: דירת ה-Airbnb הכי צבעונית באמסטרדם
  מי שמחפש דירת Airbnb שגרתית באמסטרדם, כנראה לא ימצא אותה כאן. הדירה הייחודית
החווה בת 400 השנים שהפכה לאחת מווילות הנופש היפות באיטליה
יעדים
החווה בת 400 השנים שהפכה לאחת מווילות הנופש היפות באיטליה
  לפעמים פרויקט אדריכלי מתחיל לא מתוכנית עסקית, אלא מרגע של התאהבות. כך קרה
מצעד הגאווה הגדול בעולם WorldPride 2026 יתקיים באמסטרדם באוגוסט
יעדים
מצעד הגאווה הגדול בעולם WorldPride 2026 יתקיים באמסטרדם באוגוסט
  זוהי הפעם הראשונה שבה אמסטרדם מארחת את האירוע, דווקא בשנה שבה מציינת הולנד

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.