בניית הפלא ההנדסי גשר Øresund Bridge שתכנן האדריכל הדני George K.S. Rotne, עלתה 30 מיליארד קרונה דנית (4.3 מיליארד דולר) הוא נבנה תוך חמש שנים בלבד ונפתח ביוני 2000. אורכו של הגשר עצמו הוא כ-8 ק"מ והמנהרה מתחת לים מותכת את הדך בעוד 4 ק"מ. כ-20,000 נוסעים משתמשים בו מדי יום לעבור ממדינה למדינה.

 

הגשר המקשר בין שבדיה לדנמרק, זכה להכרה בכל העולם הודות לדרמת טלוויזיה, המראה את הקלות שבה אנשים יכלו לנסוע בין שתי המדינות, אבל חוקים חדשים פירושם שייקח יותר זמן עד שיגיעו לזה.
זה הרקע ל"The Bridge", אחת מסדרות הטלוויזיה הכי מגניבות מהעשור האחרון (מ-2011) – גשר אורסונד מגיח מהאוויר וצולל למעמקי הים, בדיוק בנקודה שבה דנמרק ושבדיה נפגשות. בסדרה, הכביש הופך לזירת פשע והשוטרים משני צדי הגבול מבינים שהם חייבים לעבוד יחד כדי לתפוס את הרוצח, המסתובב חופשי. הבלשים צדים את הרוצח ולמרות ששתי התרבויות שונות, הגשר משמש כסמל לקרבה ביניהן.
במציאות, שטוקהולם הקשתה על מתן רשות למבקרים מדנמרק, כדי לנסות לצמצם את מספר המהגרים המגיעים למדינה (היא מקבלת יותר מ-150,000 פניות בשנה). בדיקות הזהות הופכות את המסע ממדינה למדינה לפחות נעים והם גורמים להפרעה חמורה בזרימת התנועה מדנמרק.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
בר מקסיקני, אבל באוסטרליה
מקומות
בר מקסיקני, אבל באוסטרליה
  למרות שההשראה המרכזית באה מטולום המקסיקנית ודרום קליפורניה, ישנם רמזים לביסטרוים השכונתיים של
אתר נופש מפוסל, מול האוקיינוס
מקומות
אתר נופש מפוסל, מול האוקיינוס
  ששת מבני הקמרונות של האתר מתעקלים החוצה ממרכז הפרויקט, הם המרכיב החשוב ביותר
מוזיאון פרידה קאלו חדש ייפתח במקסיקו סיטי
מקומות
מוזיאון פרידה קאלו חדש ייפתח במקסיקו סיטי
  המוזיאון החדש ימוקם ב-Casa Roja (הבית האדום), בית משפחה שהיה שייך להוריה של

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.