איך גורמים לנהגים להאט לפני כניסה לצומת מרומזר? אפשר לתת להם דו"ח על מהירות מעל המותר וגם אפשר לתגמל אותם על נהיגה זהירה - זה בדיוק מה שרמזור חכם חדש עושה בעיר Brossard בקוויבק, קנדה, כחלק מפיילוט חדש.

העיר הציבה את הרמזור הראשון מסוגו במדינה, מחוץ לבית הספר Académie Marie-Laurier. הרמזור אדום כברירת מחדל והופך לירוק רק עבור מכוניות שנוסעות במהירות המותרת. נהגים רעים, לעומת זאת, צריכים לחכות ברמזור האדום.
מצלמת מהירות מזהה את המכונית המתקרבת ואת המהירות בה היא נוסעת והיא חלק ממערכת EARL ראשי תיבות של Educational Awareness Reward Light, ההופכת רמזורים לחכמים ונמצאת כבר בשימוש באירופה.
מהירות מופרזת באזורי בית הספר, הייתה בעיה שנמשכה שנים בברוסארד ולא הצליחו להתגבר עליה בעזרת כל האמצעים הקונבנציונליים. הרמזור החכם שהותקן במאי 2023,  הוכח כיעיל מאוד, אבל ראש העיר מזהיר כי ניתן להשתמש ברמזור החכם רק בכבישים שיש להם רק נתיב אחד לכל כיוון וזה לא יעבוד בצמתים עמוסים.
בכל זאת, נראה שמערכת התגמול עובדת טוב יותר מקנסות. "קנסות יעילים לאחר מעשה. כשאנחנו מתגמלים על התנהגות טובה, וזה מיידי", אומר ראש העיר.

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
שופץ הבית המפורסם על הצוק בקורנוול
מקומות
שופץ הבית המפורסם על הצוק בקורנוול
  כדי להרחיב ולחדש את הבית מבלי לפגוע באופיו החזותי, האדריכלים הרחיבו את שטחו
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
מקומות
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
  מאטיס דמיין אור צפון אפריקאי בוהק, אבל טנג'יר קיבלה את פניו עם גשם
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
מקומות
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
  מאפיות בכל רחבי פולין מגישות בייגל, לצד הקניש – לחמנייה ממולאת בקאשה, תפוחי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.