הטקס Da Shuhua המתקיים ב-Nuanquan, סין, הוא בן 500 שנה: נפחים עם כובע קש רחב שוליים ואפוד עור כבש, משליכים יציקות ברזל מותכת ונוזלית על קיר קפוא וההתנגשות יוצרת מפל ניצוצות, המדמים פריחות בעצים הנושרות כאשר מטלטלים את העצים וזה אכן פירוש השם Da Shuhua, שחקלאים מבצעים כדי לעורר צמיחה.

הסינים חוגגים את ראש השנה הירחי במשך למעלה מ-3,800 שנה, בטקסים מסורתיים, אשר זיקוקים מהווים חלק חשוב בהם, כסמל למזל הנגזר מהמיתוס של המפלצת ניאן, אשר קבצן קשיש הצליח להפחיד ולגרש על ידי השלכת מקלות במבוק בוערים.
נואנקאן ידועה בהיסטוריה הסינית כעיר של נפחים. בעוד הזיקוקים המסורתיים היו נחלת השכבות האמידות יותר של העם, באו הנפחים של העיירה ומצאו דרך להפיק זיקוקים, כדי שיאפשרו גם לתושבי עירם העניים, לראות זיקוקים, לחגוג ולשמוח. לאורך כל השנה משפחות מקומיות תורמות גרוטאות ברזל עבור הנפחים הללו, שישמשו אותם ביום חגם.
כאשר השמש שוקעת ביום החמש עשרה של חגיגות השנה החדשה הירח, מתכנסים המונים כדי לחזות בתצוגה הפירוטכנית הלא שגרתית של העיר, חלק מפסטיבל הפנסים השנתי של מחוז יו.
בשנת 2018, ממשלת סין אסרה על יצירת זיקוקים ב -444 ערים סיניות, במאמץ להפחית את זיהום האוויר שהם יוצרים. האיסור גרם לפופולריות של הזיקוקים המסורתיים לדעוך בקרב הדורות הצעירים בערים הגדולות יותר בסין. אלא שכאן, הזיקוקים של הנפחים דווקא פופולריים מתמיד – זרם של תיירים מגיעים כדי לראות את המסורת הייחודית והנפחים כבר שידרגו את הופעותיהם והן כוללות כיום זמרים, רקדנים ומערכות תאורה וקול מקצועיות.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
שופץ הבית המפורסם על הצוק בקורנוול
מקומות
שופץ הבית המפורסם על הצוק בקורנוול
  כדי להרחיב ולחדש את הבית מבלי לפגוע באופיו החזותי, האדריכלים הרחיבו את שטחו
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
מקומות
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
  מאטיס דמיין אור צפון אפריקאי בוהק, אבל טנג'יר קיבלה את פניו עם גשם
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
מקומות
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
  מאפיות בכל רחבי פולין מגישות בייגל, לצד הקניש – לחמנייה ממולאת בקאשה, תפוחי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.