בדרום הודו נמצא פלא ארכיטקטוני יפהפה בשם "העמוד התלוי Hanging Pillar", המרחף באוויר. האנדרטה המדהימה הזו מהמאה ה-16, ממוקמת בתוך מקדש Veerabhadra בכפר לפקשי, במחוז אננטפור במדינת אנדרה פראדש ההודית. המקדש מעוטר בפסלים וציורים המפארים כמעט כל משטח גלוי. הוא מציג את הארכיטקטורה הייחודית בסגנון Vijayanagara. הפאר והחשיבות ההיסטורית של מקדש לפקשי, הופכים אותו לאחד ממקדשי ויג'איאנגרה הבולטים ביותר והוא נערץ כאנדרטה לאומית.

יש כאן חדשנות הנדסית לצד למיומנות אמנותית, הניכרת בפסלים מגולפים של מוזיקאים וקדושים עם זוג הדמויות האלוהויות – לורד שיווה והאלה פרוואטי.
מקדש לפקשי נבנה בשנות ה-30 לספירה על ידי שני אחים בשם Virupanna Nayaka ו-Viranna. בתקופת שלטונו של המלך Achutaraya, שניהם שימשו כמושלים של אימפריית ויג'יאנאגר. מקורותיו של לפקשי עטופים במיתולוגיה ובאגדות.
במתחם ניצב שור מונוליטי, פסל שור עצום המפוסל מסלע גרניט בודד. לצידו נחש בעל שבעת הראשים.
ואילו לגבי נס ריחופו של המקדש: העמוד התלוי בלפקשי, העשוי מגרניט, הוא תופעה שמושכת תשומת לב רבה. בין 70 עמודי המקדש, הוא תלוי מבלי לגעת באדמה. בשל כך, מבקרים רבים אינם יכולים להתאפק מלהעביר יריעת בד או נייר מתחת לעמוד כדי לאמת את הנס. כיצד העמוד הזה מצליח להישאר תלוי ללא כל תמיכה, עדיין נשאר בגדר תעלומה.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
מקומות
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
  במקום להציב מבנה אחד על ראש הגבעה, הפרויקט מתפתח בשלושה מפלסים המדורגים לאורך
כך נראה הספא האמיתי של שטיחים פרסיים
מקומות
כך נראה הספא האמיתי של שטיחים פרסיים
בהמשך גוזרים ביד את הסיבים, מסדרים את הפרנזים, ולעיתים אפילו צובעים אותם בתה כדי
תרבות לכל פועל ופועלת על חולות תל-אביב: מן הצריף על שפת הים למלון בוטיק
מקומות
תרבות לכל פועל ופועלת על חולות תל-אביב: מן הצריף על שפת הים למלון בוטיק
בית הקפה "שלג הלבנון", משמש מרכז לבוהמה התל-אביבית, אנשי ספרות ואמנות, פועלי בנין, פרחי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.