הצלם החובב Risto Mattila טייל ​​עם אשתו באי Hailuoto, בין פינלנד לשבדיה, בטמפרטורה של מינוס מעלה אחת צלזיוס ושם נתקלו ב"ביצי קרח" על חוף הים. מסתבר שכדורי הקרח פוסלו בצורה מושלמת, בשילוב יוצא דופן של רוח וגלים, כך לפי חדשות BBC. 

 

"ביצי הקרח" התפרסו על שטח באורך של כרבע מגרש כדורגל וגודלם נע בין ביצת תרנגולת ממוצעת לזו של כדור כדורגל.
מסתבר שאנשים נוספים נתקלו אף הם בביצי הקרח. "זו הייתה תופעה מדהימה, כל החוף היה מלא בכדורי הקרח האלה", סיפרה בהתרגשות לחדשות CNN, גברת בשם Tarja Terentjeff, המתגוררת בעיירה הסמוכה Oulu.
למרות שהן נדירות למדי, ביצי הקרח הללו נוצרות בדומה לזכוכיות ים או לחלוקי אבנים מעוגלות שנשטפות על החוף, הסביר מומחה מזג האוויר של ה-BBC, ג'ורג' גודפלו. אלה גושי קרח קטנים הגדלים כמו כדורי שלג כשהם מתגלגלים על פני האדמה.
מראות דומים דווחו בעבר ברוסיה ובאגם מישיגן ליד שיקגו. בשנת 2016 מצאו תושבי נידה שבסיביר כדורי קרח ושלג ענקיים המכסים רצועת חוף של 18 ק"מ. הם נעו בין גודל של כדור טניס לכמעט מטר רוחב.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
שופץ הבית המפורסם על הצוק בקורנוול
מקומות
שופץ הבית המפורסם על הצוק בקורנוול
  כדי להרחיב ולחדש את הבית מבלי לפגוע באופיו החזותי, האדריכלים הרחיבו את שטחו
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
מקומות
אנרי מאטיס מבקר ומצייר את טנג'יר
  מאטיס דמיין אור צפון אפריקאי בוהק, אבל טנג'יר קיבלה את פניו עם גשם
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
מקומות
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
  מאפיות בכל רחבי פולין מגישות בייגל, לצד הקניש – לחמנייה ממולאת בקאשה, תפוחי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.