התערוכה החווייתית The Way in Patterns, במוזיאון Hong Kong Palace Museum, מאפשרת לכם לחוות טקסטיל מסורתי כפי שלא חוויתם מעולם: הטקסטיל פורץ, פורח, מתגלגל ומזמזם והופך קירות, לשטיחי קיר תוססים. סצנות מרהיבות אלה בתערוכת המולטימדיה התמטית הראשונה של המוזיאון, החוגגת את התרבות החזותית של הונג קונג וסין.

 

התערוכה ממחישה את האדריכלות, הקרמיקה והטקסטיל הרקום של המוזיאון, על פני שבעה חללים נפרדים. כל סביבה כזו עוצבה בעזרת טכנולוגיה דיגיטלית ומנפישה הכל, החל מדרקון המתפתל בין עננים מסתחררים ועד חתול המקפץ בלהיטות דרך חצר פתוחה. הקירות הופכים לבדים חיים וחושפים מימד חדש לדפוסים היסטוריים.
כדי להגביר את תחושת ההפתעה וההתפעלות, חלק מהחדרים אף משלבים מאפיינים בלתי צפויים מעבר לקירות המוזיאון. חלל אחד, למשל, נשלט על ידי רפרודוקציה של קערת חרסינה, שתוכנה באינספור פרחים שלובים זה בזה, חדר אחר מנצל את התקרה ומציג עיצובים עדינים של קיסון, מנוקדים ברשתות של אנימציות משתלבות. גם כאן, דימויי הדרקון חוזרים, הפעם עפים על פני התקרה עם קשקשים זהובים ומנצנצים.
התערוכה מוצגת כעת במוזיאון הארמון של הונג קונג עד 13 באוקטובר 2025.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
כפר הרפאים בכרתים שהפך לאחד ממקומות האירוח היפים באי
יעדים
כפר הרפאים בכרתים שהפך לאחד ממקומות האירוח היפים באי
  הכפר הוקם במקור עבור חקלאים מהכפר הסמוך פפקי, שירדו לעמק בעונות הקציר והמרעה
הזוג שהגשים חלום, להקים חוות נופש בחיק הטבע הפיראי
יעדים
הזוג שהגשים חלום, להקים חוות נופש בחיק הטבע הפיראי
  במקור, היה זה פונדק נטוש בן שלושה מבנים חרבים, שנקראו "בית העץ של
מהגליל לקטלוניה: בגיל 73 מגשימה חלום בחווה בת 250 שנה על גדות נהר האברו
יעדים
מהגליל לקטלוניה: בגיל 73 מגשימה חלום בחווה בת 250 שנה על גדות נהר האברו
  יונגמן, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, התגוררה במשך שנים עם בעלה, איש תיאטרון,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.