למרות שהייתה בבנייה במשך יותר מ 130 שנים, לכנסיה סגרדה פמיליה של גאודי בברצלונה, לא היו אישורי בנייה. המקום, שהינו אתר מורשת עולמית של אונסקו, המושך יותר מ-20 מיליון מבקרים בשנה, מעולם לא השיג היתר בנייה.

בית המשפט הספרדי אישר עתה הסכם עם מועצת העיר, הקובע כי אנשי המינהל ישלמו 36 מיליון אירו תוך 10 שנים, כפיצוי על הבעיות שהפעילות שלהם יוצרת באזור, לרבות הנוכחות של 20 מיליון מבקרים בשנה, מתוכם 4.5 מיליון המבקרים את פנים הכנסיה.
"ההסכם עם סגרדה פמיליה מסדיר את העבודות, לאחר 130 שנות עבודה ללא רישיון", הצהירה מועצת העיר ברצלונה. לדבריהם, כספי הקנס ישמשו לשיפור העיור, התחבורה הציבורית ותחזוקת המרחב הציבורי סביב האתר.
בניית המבנה המרכזי של הכנסייה, אמור להסתיים עד שנת 2026, מאה שנה למותו של גאודי.
מנהל התכנון העירוני של אגודת שכונת סגרדה פמיליה, הביעו חוסר שביעות רצון מהסכום שנקבע, שלדבריהם, עדיין קטן בהשוואה לרווחים השנתיים שמפיק האייקון התיירותי הזה.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
Cindy Sherman: פירוק ובנייה מחדש של הפנים בעידן הדיגיטלי
חדשות
Cindy Sherman: פירוק ובנייה מחדש של הפנים בעידן הדיגיטלי
שרמן משלבת מאות מקטעי פנים – עיניים, פיות, גבות ושברי הבעות – שנאספו מצילומים
המגדל החדש של MVRDV בטייוואן שואב השראה מגאודי ומאדריכלות אורגנית
חדשות
המגדל החדש של MVRDV בטייוואן שואב השראה מגאודי ומאדריכלות אורגנית
  לאחר מגדל המגורים הראשון שלהם בטאיפיי, MVRD חוזרים לטייוואן – ספציפית, לעיר טאיצ'ונג
האמן האגדי חלוץ הפופ היפני קיייצ'י טנאאמי, נפטר בגיל 88
חדשות
האמן האגדי חלוץ הפופ היפני קיייצ'י טנאאמי, נפטר בגיל 88
  טנאאמי, שנולד בטוקיו ב־21 ביולי 1936, נשא עמו מאז הילדות את מראות התקיפה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.