יצרנית האלקטרוניקה הסינית Xiaomi, חשפה את הטלוויזיה השקופה שלה Mi TV LUX, המציגה תמונות שנראות כאילו צפות באוויר. זוהי הטלוויזיה הראשונה בעולם עם תצוגה שקופה מקצה לקצה, הנראית כמו מסך זכוכית פשוט ואשר לא חוסמת את שדה הראייה של הצופים. הטלוויזיה מיוצרת בייצור המוני.

 

האיכות דמוית הזכוכית של הטלוויזיה אפשרית הודות לשימוש בטכנולוגיית דיודה פולטת אור אורגנית (OLED). שלא כמו נוריות LED רגילות בטלוויזיות המשמשות לתצוגת LCD, הפיקסלים של טלוויזיה בשיטת OLED מאירים את עצמם ומייתרים את הצורך בתאורה אחורית. המשמעות היא שאמנם טלוויזיות קונבנציונליות דורשות לוח אחורי שיכיל את יחידות העיבוד שלהן ואילו כאן, אלמנטים אלה משולבים במעמד הבסיס של Mi TV LUX.
המסך המלבני של הטלוויזיה בגודל 55 אינץ', ברוחב דק במיוחד של כ-5.7 מילימטרים. המסך מסוגל להציג 1.07 מיליארד שילובי צבעים. המכשיר יצא בימים אלה לשוק בסין בעלות השווה לכ-25,000 ש"ח.

 

 

 

 

 

 

יצרניות אלקטרוניקה רבות פיתחו לאורך השנים עיצובים שונים שמטרתם להסוות את הנוכחות של טלוויזיות. בשנת 2017, איב בהר עיצב טלוויזיה חכמה לסמסונג שנראית כמו יצירת אמנות ממוסגרת כשהיא תלויה על הקיר. שנה לאחר מכן, סמסונג הציגה את תכונת Ambient Mode לטלוויזיות ה- QLED שלה, המאפשרת להראות את המסך כמעט שקוף כאשר אינו בשימוש על ידי חיקוי מראה הקיר שמאחוריו. למותג הדני Bang & Olufsen יש את הטלוויזיה Beovision Harmony, שניתן להסתירה חלקית על ידי שני כיסויים מעץ אלון ואלומיניום המתקפלים לצורה פיסולית כאשר הם אינם בשימוש.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
איך להפוך את חברתכם לשם הראשון שאדריכלים בוחרים בפרויקט שלהם
חדשות
איך להפוך את חברתכם לשם הראשון שאדריכלים בוחרים בפרויקט שלהם
מרבית החברות בענף משקיעות בפרסום, אך מעטות מצליחות להפוך לחלק מתהליך קבלת ההחלטות של
מצרים חנכה את מפקדת הצבא הגדולה בעולם
חדשות
מצרים חנכה את מפקדת הצבא הגדולה בעולם
  את המתחם חנך נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, בטקס רשמי שכלל חתימה על
גביע העולם הגדול בעולם מלבני LEGO הוצב בניו יורק
חדשות
גביע העולם הגדול בעולם מלבני LEGO הוצב בניו יורק
  הפרויקט, שנבנה במשך שמונה חודשים במפעל LEGO בצ'כיה, כלל צוות של 59 מעצבים,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.