אחד מבתי המלון הפריזאים הבולטים בסצנה היוקרתית והאיכותית, בבירת צרפת, הוא Le Grand Mazarin, שאינו רוצה להיות אופנתי אלא שכונתי ולא מלכודת תיירים בינלאומית סטרילית. המלון שוכן ברובע היהודי וכשזה נוגע לשכונתיות, המלון מוציא לפועל את החזון שלו להפוך למרכז שכונתי מקומי, עם קשר ברור לרובע היהודי העתיק של פריז. זאת בעיקר דרך הבר-מסעדה שלו, הקרוי בובל'ה Boubalé, מונח החיבה ביידיש של הסבתות האשכנזיות ובניצוחו של השף אסף גרניט.

 

את המלון עיצב Martin Brudnizki, באווירה פריזאית מובהקת, עבור חברה משפחתית Maison Pariente, שבבעלותה ארבעה מלונות בפאריז. החברה בבעלות שתי אחיות יהודיות, שהוריהן היגרו למקום, Le Marais, לפני מאה שנה. הוא איחד ושיפץ 3 בניינים מהמאה ה-15 ונפתח בשנת 2023.

 

 

 

המסעדה של המלון פועלת גם במסגרת המלון וגם בניפרד, לאורחים מבחוץ. היא משלבת בתפריט שלה ממורשתו של השף שלה, אסף גרניט (שמסעדת "שבור" שלו היא המסעדה הישראלית הראשונה בפריז שזכתה בכוכב מישלן ו"בובל'ה" היא המסעדה ה-20 של קבוצתו מחניודה) והן ממטבחה היהודי של האמא של האחיות פארינטה.
האוכל בבובל'ה הוא יהודי אשכנזי, שכולל חלה, גרבלקס, פטה עם חזרת, כבד קצוץ, קניידלך, האוכל והקוקטיילים ניחנים בשמות שובבים, כמו סבאבוש Sababoush או baba ghanoush ומנת פאי תפוחי אדמה גבינתית, ששמה "כמו חתונה יהודית Like a Jewish Wedding".
הבר שלהם מעוצב על ידי האמן התל אביבי אוריאל יקותיאל ומתקיימים בו קברט וסלון ספרותי צרפתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
מסלול לבן, מים וערפל: Dior הפכה את גני הטווילרי לתצוגה
יעדים
מסלול לבן, מים וערפל: Dior הפכה את גני הטווילרי לתצוגה
  המיצב, שנוצר בהובלת המנהל הקריאטיבי Jonathan Anderson, משלב גאומטריה אדריכלית עם אלמנטים טבעיים,
380 אלף פרחי LEGO הפכו מכלית נפט לגן אמנותי ענק
יעדים
380 אלף פרחי LEGO הפכו מכלית נפט לגן אמנותי ענק
  התערוכה LEGO Bloom Exhibition, המשתרעת על פני כ־800 מ"ר, משלבת פיסול מונומנטלי, יצירות
לישון מעל פיורד בנורווגיה
יעדים
לישון מעל פיורד בנורווגיה
  מתחם The Bolder שוכן באזור ליסהפיורד שבדרום-מערב נורווגיה, אזור המאופיין בצוקים תלולים, במים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.