אחד מבתי המלון הפריזאים הבולטים בסצנה היוקרתית והאיכותית, בבירת צרפת, הוא Le Grand Mazarin, שאינו רוצה להיות אופנתי אלא שכונתי ולא מלכודת תיירים בינלאומית סטרילית. המלון שוכן ברובע היהודי וכשזה נוגע לשכונתיות, המלון מוציא לפועל את החזון שלו להפוך למרכז שכונתי מקומי, עם קשר ברור לרובע היהודי העתיק של פריז. זאת בעיקר דרך הבר-מסעדה שלו, הקרוי בובל'ה Boubalé, מונח החיבה ביידיש של הסבתות האשכנזיות ובניצוחו של השף אסף גרניט.

 

את המלון עיצב Martin Brudnizki, באווירה פריזאית מובהקת, עבור חברה משפחתית Maison Pariente, שבבעלותה ארבעה מלונות בפאריז. החברה בבעלות שתי אחיות יהודיות, שהוריהן היגרו למקום, Le Marais, לפני מאה שנה. הוא איחד ושיפץ 3 בניינים מהמאה ה-15 ונפתח בשנת 2023.

 

 

 

המסעדה של המלון פועלת גם במסגרת המלון וגם בניפרד, לאורחים מבחוץ. היא משלבת בתפריט שלה ממורשתו של השף שלה, אסף גרניט (שמסעדת "שבור" שלו היא המסעדה הישראלית הראשונה בפריז שזכתה בכוכב מישלן ו"בובל'ה" היא המסעדה ה-20 של קבוצתו מחניודה) והן ממטבחה היהודי של האמא של האחיות פארינטה.
האוכל בבובל'ה הוא יהודי אשכנזי, שכולל חלה, גרבלקס, פטה עם חזרת, כבד קצוץ, קניידלך, האוכל והקוקטיילים ניחנים בשמות שובבים, כמו סבאבוש Sababoush או baba ghanoush ומנת פאי תפוחי אדמה גבינתית, ששמה "כמו חתונה יהודית Like a Jewish Wedding".
הבר שלהם מעוצב על ידי האמן התל אביבי אוריאל יקותיאל ומתקיימים בו קברט וסלון ספרותי צרפתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
תיאטרון שלם מגזרי הנייר של Eiko Ojala
יעדים
תיאטרון שלם מגזרי הנייר של Eiko Ojala
תלת המימד שהוא מקבל, נובע מטרמפ-ל'איל של עומק המתקבל מצורה וצל. יצירות האמנות הצבעוניות
מיצגים אמנותיים של סריגה משולבים בחורשת יער בבורגתה
יעדים
מיצגים אמנותיים של סריגה משולבים בחורשת יער בבורגתה
  בחורשת יער בחיק הטבע של בורגתה, מקיימות קבוצת נשים תערוכה מפתיעה ואופטימית,עם מייצגים
בסרט Visages Village, אנייס ורדה וJR – מגלים אנשים בכפרים נידחים
יעדים
בסרט Visages Village, אנייס ורדה וJR – מגלים אנשים בכפרים נידחים
  השידוך המיוחד הזה בין הבמאית שהייתה, יחד עם ז'אן-לוק גודאר, דמות מפתח בקולנוע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.