צוות חוקרים באוניברסיטה העברית בירושלים, הצליח להשפיע גנטית על צמחי תפוחי האדמה, כך שהם הפכו לזוהרים מתחת למצלמות פלואורסצנטיות, כאשר הם נלחצו מגורמים שונים.

אחד האתגרים הגדולים ביותר של החקלאות המודרנית, הוא להגיב למצוקה של גידולי צמחייה, לפני שמאוחר מדי. לצמחים אין ממש דרך להעביר את הרגשתם ולעתים קרובות יותר, עד שמופיעים תסמינים גלויים, כבר מאוחר לעשות משהו בנדון. צוות חוקרים ישראלים בראשותו של ד"ר שילה רוזנוואסר, הצליח לשנות גנטית צמח תפוחי אדמה, כך שהוא יהיה זוהר מתחת למצלמת פלורסנט כשהוא לחוץ כתוצאה מסכנה (מחסור במים, מזג אוויר קר, חוסר באור שמש, אור חזק וכו').
החוקרים השיגו את ההישג המדהים על ידי הכנסת גן חדש לכלורופלסטים של הצמח, מבנים תת-תאיים המעבירים פוטוסינתזה. גן זה מבטא חלבון פלואורסצנטי בתגובה לנוכחות מינים של חמצן תגובתי – מולקולות כימיות בעלות תגובתיות גבוהה המיוצרים במטרה לסייע במיתון הלחץ. ככל שהצמח חווה יותר לחץ, כך הוא מייצר יותר מיני חמצן תגובתי וכך הזוהר הפלואורסצנטי בוהק יותר.
החוקרים בחרו להתמקד בתפוח האדמה הצנוע לצורך המחקר שלהם, מכיוון שמדובר במזון עיקרי שמהווה 40% מהיצוא הישראלי והוא פופולרי מאוד ברחבי העולם. עם זאת, הם מאמינים כי ניתן להרחיב את היישום גם לגידולים אחרים, מה שעשוי לסייע בבעייה של כשלים בגידולים בגלל שינויי אקלים.

 

 

ד"ר שילה רוזנווסר. צילום: ירמי ווימפפימר

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
 Audi מציגה רכב חשמלי מהפכני בלי מרכב 
חדשות
 Audi מציגה רכב חשמלי מהפכני בלי מרכב 
  במקום שלדה מסורתית ומעטפת מתכת, הרכב בנוי מארבעה צינורות מבניים המקיפים תא נהג
סינגפור מרחיבה את Gardens by the Bay: מוזיאון חדש, שיט בקיאקים ומתחם אקולוגי ענק
חדשות
סינגפור מרחיבה את Gardens by the Bay: מוזיאון חדש, שיט בקיאקים ומתחם אקולוגי ענק
  פרויקט ההרחבה, שייקרא Wetlands by the Bay, צפוי להיפתח בשלבים החל מסוף שנת
אמנות כמרשם לבריאות: יותר ויותר מדינות משלבות יצירה במערכות הבריאות
חדשות
אמנות כמרשם לבריאות: יותר ויותר מדינות משלבות יצירה במערכות הבריאות
  הבסיס למגמה נשען על גוף מחקרי רחב. בשנת 2019 פרסם ארגון הבריאות העולמי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.