טכנולוגיות לזיהוי תוי פנים של אנשים, מחליפות במקומות רבים את הטכנולוגיות הישנות של זיהוי דרך טביעות האצבע, חתימות היד וכדומה. חברות ענק בסין, למשל, מנהלות את רישום הנוכחות של הפועלים והעובדים הנוהרים באלפים, למפעלים ומלמקומות העבודה שלהם - באמצעות סריקת תוי פניהם.

קיימות חברות אשר מבצעות מיון ראשוני של מועמדים לעבודה, באמצעות סריקת תווי פניהם, מה שעורר דיון, על הסכנה שבעירוב שיקולים מוטים או גזעניים, בגיוס המועמדים בצורה זו.
ועתה אנחנו מתבשרים גם על האפשרות לשלם באמצעות תווי פנינו.
ענקיות הטכנולוגיה הסיניות משכנעות אנשים לחדול מביצוע תשלומים באמצעות הסמארטפונים שלהם, ופשוט לשלם באמצעות זיהוי הפנים שלהם.

 


החברות מתקינות צגים לזיהוי תווי פנים, בנקודות מכירה קמעונאיות ברחבי סין. כל חברה כזו מסוגלת לסרוק בממוצע מ-700 מיליון משתמשים פעילים בסין – במכונות תשלומים שמזהות תווי פנים כתחליף לקופאיות.
מכשירי זיהוי תווי פנים שבאמצעותן ניתן לבצע תשלומים, הותקנו במכונות מכירה אוטומטיות, בחנויות מכולת ואפילו בבתי חולים ברחבי המדינה. מכשיריהן של שתי החברות מכילים מצלמות תלת-ממד שקולטות מספיק פרטים בתווי הפנים כדי לבצע את הזיהוי.
סין נמצאת בחזית פיתוח טכנולוגיית זיהוי תווי הפנים, שמשמשת כעת לכל דבר – החל מפיקוח ממשלתי ותאגידים על אזרחים ועובדים, ועד להפעלת מכשירים שמספקים נייר טואלט בשירותים ציבוריים.
רשת המאפיות הסינית Wedome משתמשת במכשירי התשלום מבוססי זיהוי תווי הפנים החדשנית ביותר מ-300 מסניפיה הקמעונאיים, ובנקודות מכירה נטולות קופאיות – בהן יכולים לקוחות לאסוף עוגות ולחמים ממדפי התצוגה ולבצע את התשלום בעצמם.
לדברי משווקות המכשירים, יש חנויות ש-70% מהלקוחות בוחרים לשלם באמצעות סריקת תווי פניהם.

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
 Audi מציגה רכב חשמלי מהפכני בלי מרכב 
חדשות
 Audi מציגה רכב חשמלי מהפכני בלי מרכב 
  במקום שלדה מסורתית ומעטפת מתכת, הרכב בנוי מארבעה צינורות מבניים המקיפים תא נהג
סינגפור מרחיבה את Gardens by the Bay: מוזיאון חדש, שיט בקיאקים ומתחם אקולוגי ענק
חדשות
סינגפור מרחיבה את Gardens by the Bay: מוזיאון חדש, שיט בקיאקים ומתחם אקולוגי ענק
  פרויקט ההרחבה, שייקרא Wetlands by the Bay, צפוי להיפתח בשלבים החל מסוף שנת
אמנות כמרשם לבריאות: יותר ויותר מדינות משלבות יצירה במערכות הבריאות
חדשות
אמנות כמרשם לבריאות: יותר ויותר מדינות משלבות יצירה במערכות הבריאות
  הבסיס למגמה נשען על גוף מחקרי רחב. בשנת 2019 פרסם ארגון הבריאות העולמי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.