בכפר הקטן Huoi Ha בווייטנאם, הורים של לתלמידי בית ספר, עושים כל שביכולתם כדי שילדיהם יגיעו לשעורים. הם שוחים לבית הספר עם ילדיהם, מעבר לנהר נאם צ'ים הסמוך וכדי שיגיעו לשעורים בבגדים יבשים, הם נושאים אותם בתוך שקיות ניילון.

במהלך העונות החמות ויבשות, הילדים באזור חוצים את הנהר על גשרי במבוק מאולתרים ובעונת הגשמים הם נאלצים להשתמש ברפסודות, אך כאשר הזרמים חזקים מדי, הם עלולים בקלות להיסחף. ההורים מאמינים שחינוך מעניק לילדיהם את הסיכוי היחיד להיחלץ מהעוני ולכן הם יעשו מאמצים רבים כדי להבטיח שהם יוכלו להשתתף בשיעור, גם אם זה אומר לשאת אותם מוגנים מהמים בתוך שקית ניילון, על פני הנהר הגועש. הגברים המקומיים מבצעים את המשימה היומיומית להעביר יותר מ-50 תלמידי בית ספר על פני הנהר.
ראש הכפר Huoi Ha, אומר "הנחל הזה מסוכן מאוד, אני מקווה שהמדינה תשקיע בגשרים תלויים כדי שנוכל לעשות את הדרך בצורה בטוחה יותר".
גשרים כאלה אם יוקמו, יקלו רק על חלק מהמסע היומי של הילדים לבית הספר. אחרי שהם מגיעים לגדת הנהר השנייה, הם יוצאים משקיות הניילון ומתחילים מסע בן שעות לאורך קילומטרים של יער, כדי להגיע לבית הספר.

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
ממערה ועד בית העתיד: המסע האנושי המופלא והיצירתי של מגורי האדם
תרבות
ממערה ועד בית העתיד: המסע האנושי המופלא והיצירתי של מגורי האדם
בין אם מדובר בבקתת בוץ צנועה, בבית אמן חד-פעמי, במגדל מגורים עצום או בתחנת
6 יוצרים גאונים שהוכיחו שלא חייבים בית ספר כדי לשנות את העולם
תרבות
6 יוצרים גאונים שהוכיחו שלא חייבים בית ספר כדי לשנות את העולם
האיש שהפך פסולת לממלכה קסומה – Nek Chand מפקח כבישים פשוט במחלקה לעבודות ציבוריות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
תרבות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
  העבודות של גיאסי מתאפיינות בצבעים רוויים במיוחד – אדומים, כחולים וצהובים חזקים –

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.