קפה אינדונזי הפוך נקרא Kupi Khop והוא מוגש בכוס הפוכה על צלחת זכוכית. אז איך מצליחים לשתות אותו? באמצעות קשית. 

 

קופי קופ מורכב מקפה רובוסטה טחון גס שנרקח בכוס, שהופכים אותה לאחר מכן על צלחת זכוכית ומשתמשים בקשית כדי לחלץ בהדרגה את הקפה מהכוס מבלי שהוא יישפך.
בחוף המערבי של אצ'ה Aceh, באינדונזיה, קפה Kupi Khop הוכרז כמורשת תרבותית וההיסטוריה שלו בת מאות שנים. אז לא עמד תרמוס לרשות הדייגים ובדרך זו הם שמרו שהקפה שלהם יישאר מכוסה ולא יתקרר, שלא לדבר על נקי מאבק, חרקים וזיהומים אחרים.
כשהמשקה מובא כיום לשולחן בבתי הקפה, המקומיים יודעים להחליק קשית מתחת לכוס מבלי להרים אותה מהצלחת. הם נושפים בעדינות לתוך הקשית, להגביר את הלחץ בתוך הכוס ולגרום לקפה לזלוג ממנה. כאשר נוצרת שלולית סביב הכוס, הם משתמשים בקשית כדי ללגום את הנוזל. כך הקפה נשאר חם לאורך זמן, בדיוק כמו לפני מאות שנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
הפואטיקה של חוט הברזל: ראיון עם קובי סיבוני בסטודיו
תרבות
הפואטיקה של חוט הברזל: ראיון עם קובי סיבוני בסטודיו
  קובי סיבוני (נ. 1982) חי ויוצר בקיבוץ לוחמי הגטאות, שם קבע בשנת 2012
איך בזכות אוסקר וויילד מותר לנשים ללבוש מכנסיים
תרבות
איך בזכות אוסקר וויילד מותר לנשים ללבוש מכנסיים
  וויילד, יליד דבלין, בא מהמעמד הבינוני והיה אירי בעולם שבו אריסטוקרטים אנגלים החזיקו
טיול במסדרון השלג באלפים של יפן: The Tateyama Kurobe Alpine Route
תרבות
טיול במסדרון השלג באלפים של יפן: The Tateyama Kurobe Alpine Route
  מסלול תיירות זה חוצה מחוזות ונופים ביפן, נפתח מדי אפריל (מומלץ להגיע החל

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.