קפה אינדונזי הפוך נקרא Kupi Khop והוא מוגש בכוס הפוכה על צלחת זכוכית. אז איך מצליחים לשתות אותו? באמצעות קשית. 

 

קופי קופ מורכב מקפה רובוסטה טחון גס שנרקח בכוס, שהופכים אותה לאחר מכן על צלחת זכוכית ומשתמשים בקשית כדי לחלץ בהדרגה את הקפה מהכוס מבלי שהוא יישפך.
בחוף המערבי של אצ'ה Aceh, באינדונזיה, קפה Kupi Khop הוכרז כמורשת תרבותית וההיסטוריה שלו בת מאות שנים. אז לא עמד תרמוס לרשות הדייגים ובדרך זו הם שמרו שהקפה שלהם יישאר מכוסה ולא יתקרר, שלא לדבר על נקי מאבק, חרקים וזיהומים אחרים.
כשהמשקה מובא כיום לשולחן בבתי הקפה, המקומיים יודעים להחליק קשית מתחת לכוס מבלי להרים אותה מהצלחת. הם נושפים בעדינות לתוך הקשית, להגביר את הלחץ בתוך הכוס ולגרום לקפה לזלוג ממנה. כאשר נוצרת שלולית סביב הכוס, הם משתמשים בקשית כדי ללגום את הנוזל. כך הקפה נשאר חם לאורך זמן, בדיוק כמו לפני מאות שנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
הפרויקט האחרון של BV Doshi נפתח בקמפוס ויטרה היוקרתי בגרמניה
תרבות
הפרויקט האחרון של BV Doshi נפתח בקמפוס ויטרה היוקרתי בגרמניה
רעיון המסע עומד בלב ריטריט דושי, ממוקם בפינה המזרחית של הקמפוס, מוקף בביתן הכנסים
העיירה הספרדית שמתקשטת ברקמה
תרבות
העיירה הספרדית שמתקשטת ברקמה
                   
סין חנכה את הגשר הגבוה בעולם – עם בית קפה בפסגתו
תרבות
סין חנכה את הגשר הגבוה בעולם – עם בית קפה בפסגתו
הגשר Huajiang Grand Canyon Bridge הממוקם במחוז ההררי גוויג'ואו, הפך חצייה של שעתיים למסע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.