קפה אינדונזי הפוך נקרא Kupi Khop והוא מוגש בכוס הפוכה על צלחת זכוכית. אז איך מצליחים לשתות אותו? באמצעות קשית. 

 

 

קופי קופ מורכב מקפה רובוסטה טחון גס שנרקח בכוס, שהופכים אותה לאחר מכן על צלחת זכוכית ומשתמשים בקשית כדי לחלץ בהדרגה את הקפה מהכוס מבלי שהוא יישפך.
בחוף המערבי של אצ’ה Aceh, באינדונזיה, קפה Kupi Khop הוכרז כמורשת תרבותית וההיסטוריה שלו בת מאות שנים. אז לא עמד תרמוס לרשות הדייגים ובדרך זו הם שמרו שהקפה שלהם יישאר מכוסה ולא יתקרר, שלא לדבר על נקי מאבק, חרקים וזיהומים אחרים.
כשהמשקה מובא כיום לשולחן בבתי הקפה, המקומיים יודעים להחליק קשית מתחת לכוס מבלי להרים אותה מהצלחת. הם נושפים בעדינות לתוך הקשית, להגביר את הלחץ בתוך הכוס ולגרום לקפה לזלוג ממנה. כאשר נוצרת שלולית סביב הכוס, הם משתמשים בקשית כדי ללגום את הנוזל. כך הקפה נשאר חם לאורך זמן, בדיוק כמו לפני מאות שנים.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
היפנים יושבים מסביב לשולחנות Kotatsu מחוממים, המשולבים בשמיכה, כדי לשרוד את הקור
תרבות
היפנים יושבים מסביב לשולחנות Kotatsu מחוממים, המשולבים בשמיכה, כדי לשרוד את הקור
כמו הרבה דברים הרווחים בחיי היומיום היפנים (קופסת האוכל בנטו, למשל), גם לרהיט הזה
בקרוב: כפר האומנים והמעצבים בשרון – סטודיו-גלריות להשכרה
תרבות
בקרוב: כפר האומנים והמעצבים בשרון – סטודיו-גלריות להשכרה
בעידן העיצוב המודרני שלנו, אנחנו רואים בשנים האחרונות שובע מהבתים המינימליסטים, קרים וחסרי נשמה
בתחרות מיס יפן, זכתה צעירה ילידת אוקראינה
תרבות
בתחרות מיס יפן, זכתה צעירה ילידת אוקראינה
  הצעירה, Carolina Shiino, גדלה ובילתה את רוב חייה ביפן, היא מזוהה כיפנית, מדברת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*