פריסתה תהפוך אותה למבנה הצף הארוך ביותר בהיסטוריה בעולם.
Boyan Slat, המייסד בן ה-20 ומנכ”ל The Ocean Cleanup, הודיע כי המערכת הראשונה בעולם לניקוי פסיבי של זיהום פלסטיק מהאוקיינוסים בעולם, תתפרס בהם בשנת 2016. הוא הכריז זאת בכנס הגדול ביותר בטכנולוגיה בדרום קוריאה.
המערך צפוי להתפרס מול חופי צושימה, אי הממוקם בים בין יפן ודרום קוריאה. בעיית זיהום באשפה באי צושימה האי חריפה במיוחד, מה שהוביל את הממשלה המקומית היפנית לחפש פתרונות חדשניים לבעיה. המערכת בת 2000 מטרים, שטח ההופך אותה למבנה הצף הארוך ביותר שנפרס אי פעם בים וכן, את ניקוי הימים הגדול ביותר בהיסטוריה. המערכת מושכת את הזבל המזהם לפני שהוא מגיע לחוף האי צושימה. המדענים בוחנים עתה אם הפסולת יכולה לשמש כמקור אנרגיה חלופי.
הפריסה תייצג אבן דרך חשובה במשימת ניקוי האוקיינוסים בעולם. בתוך חמש שנים, לאחר סדרה של פריסות של מערכת לאורך של 100 ק”מ, מתכננים לנקות כמחצית משטח הפסולת של האוקיינוס השקט בין קליפורניה והוואי.
“טיפול בבעיית האשפה באוקיינוסים בעולם, הוא אחד האתגרים הסביבתיים הגדולים ביותר שהאנושות עומדת בפניה כיום”, מסביר Boyan Slat. את ההמצאה שלו הוא יסד בשנת 2013, כקרן ללא כוונת רווח, הרשומה בהולנד. את המימון לפרויקט הוא ייצר לאחר שגייס יותר מ-2 מיליון דולרים מ38,000 אנשים ב -160 מדינות, בקמפיין קיקסטארט מוצלח של מימון קהל ללא כוונת רווח. בנובמבר 2014 הוא קיבל את הפרס הנחשב ביותר מטעם האו”ם מידי מזכ”ל האו”ם באן קי-מון. כמו כן, הוא הוכר כאחד מ- 20 היזמים הצעירים המבטיחים ביותר בעולם.
איך זה עובד: במקום לרדוף אחרי הפסולת – מה שיארך שנים רבות ומיליארדים של דולרים – The Ocean Cleanup ישמש כמחסום צף ארוך לאורך 100 קילומטר, שיתן לזרמי האוקיינוס לרכז את הפסולת בעצמם. החישובים מראים, שמערכת אחת הפרוסה למשך עשר שנים, תסיר כמעט מחצית משטח הפסולת של האוקיינוס השקט.