הנה עוד דוגמא לכושר ההישרדות האוקראיני: בעיר Krolevets, באזור Sumy באוקראינה, פורח גן התפוחים הייחודי בעולם, המשתרע על פני 10 דונם והמורכב בעצם מעץ אחד בלבד.
לעץ בן 220 השנים – המכונה “מושבת עצי התפוח apple tree colony” – יש עשרות גזעים מושרשים בנפרד, הצומחים ומקבלים חיים משלהם ולכן הוא לא יכול למות. העץ פיתח אסטרטגיית הישרדות מבריקה, שמאפשרת לו לשרוד מאות שנים קדימה. הוא התחיל בתור עץ בודד רגיל, אבל כשבגר, ענפיו כרעו נמוך עד לקרקע ושם הם התחילו להשתרש אף הם. בכל פעם שאחד הגזעים מת, ענפיו מתכופפים מיד לקרקע ומשתרשים. כך גזעיו של העץ משתכפלים כל הזמן.
לעומת עצי הסקויה בקליפורניה, שחיים אלפי שנים, זה לא הרבה, אבל ייחודי בכך שעץ אחד מסוגל להשריש עצמו, להתרבות ולהתפרס על פני שטח כה נרחב. רבייה כזו קיימת בשיחי דומדמניות אבל לא בעצי תפוח. עוד פרט מפתיע, שמדענים ניסו פעמים רבות אך מעולם לא הצליחו להשריש את העץ בעצמם.
אגדות רבות נקשרו סביב לבוסתן. אחת מהן מספרת שלאחר שהנסיך פיטר סרגייב האהוב נפטר, העץ שקע באבל, ענפיו השתוחחו ונגעו באדמה והשתרשו. בהתחשב בכך שהקבר של הנסיך נמצא מתחת לגזע העץ הראשון והמקורי, יתכן שיש אמת באגדה זו.
מושבת עצי התפוח” הוכרזה כאנדרטה לאומית בשנת 1972 ואף הוכרזה כמועמדת ל”שבעת פלאי הטבע של אוקראינה” בשנת 2008. עם זאת, לא ידוע אם הבוסתן שרד את המלחמה הנוכחית.

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
להתראות, מריאן: סיפור האהבה של ליאונרד כהן
תרבות
להתראות, מריאן: סיפור האהבה של ליאונרד כהן
  אפריל 1960 היה קר וגשום בצורה יוצאת דופן. צעיר בן 25 אשר פרסם
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
תרבות
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
  כנס בינלאומי: Common Sense in Architecture בלב הפסטיבל עומדת הוועידה הבינלאומית, שתחקור את
ראשים מדברים: מדוע הפסלים של האמן הוינאי, עשו פרצופים?
תרבות
ראשים מדברים: מדוע הפסלים של האמן הוינאי, עשו פרצופים?
  סדרה של כ-60 פסלי דיוקנאות, המתארים גברים עם תווי פנים מכווצים, כאילו צוחקים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*