כוכבת הרוק Inge Gingsberg, נפטרה לאחרונה. לא מעודף סמים או מאלכוהול, אלא פשוט משיבה טובה. היא הייתה בת 99 ועד ימיה האחרונים, כוכבת רוק, כותבת השירים והסולנית הראשית של להקת המטאל TritoneKings, תחת הכינוי "Death-Metal Grandma".
אינגה גדלה כ"נסיכה יהודיה" כהגדרתה, למשפחה אמידה באוסטריה, אשר נאלצה להימלט לשוויץ בראשית מלחמת העולם השנייה, עם סיפוח אוסטריה על ידי גרמניה הנאצית, ללא אב המשפחה אשר נשלח למחנה הריכוז דכאו. היא בילתה שנים במחנה פליטים ולאחר המלחמה, היא ובעלה עברו להוליווד, שם התחילו את חייהם החדשים מאפס. אינגה עשתה קריירה מוצלחת בתעשיית המוזיקה והלחינה שירים לכמה מהזמרים הפופולריים ביותר באותה תקופה, כמו נט קינג קול, דוריס דיי ודין מרטין.
"הכל היה מזויף, אז פרשתי", אמרה אינגה כשהחליטה לעזוב את הקריירה המוזיקלית שלה בהוליווד ולהמציא עצמה מחדש. לפני כן היא התגרשה מבעלה והשותף המוסיקלי שלה, מאחר ורצה להלחין סימפוניות ולא הסכים להלחין מוסיקה לשיר Que Sera Sera, של דוריס דיי (שהפך ללא עזרתו לאחד הלהיטים הגדולים של כל הזמנים).
היא עברה לישראל לעשור, התחתנה והתגרשה עוד מספר פעמים, אחת מהן עם מנהל מלון דן פנורמה ולמרות שהייתה בשנות ה-90 לחייה, היא חזרה לארה"ב והחליטה להקים להקת מטאל בשם The TritoneKings. בשנת 2015 היא ניסתה ללא הצלחה לייצג את שווייץ בתחרות האורוויזיון, עם שיר שעסק בהתאבדויות של צעירים.
"לכל אחד מהשירים שלי יש מסר", היא אמרה "למשל, אתה לא יכול לברוח מהמוות, אז תצחק עליו". הקהל מגיב להופעות שלה בהתלהבות, גם כשהיא שוכחת את המילים של השירים "הכישרון הכי גדול שלי הוא לא לשיר, זה לשרוד", היא אומרת.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
תרבות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון
הצלם שמכניס נשמה, תיאטרון ואמנות לעולם האופנה המלוטש
תרבות
הצלם שמכניס נשמה, תיאטרון ואמנות לעולם האופנה המלוטש
  בין אם הוא מכניס את Willem Dafoe אל תוך בית בובות, עוטף את
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
תרבות
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
  האוסף, המאוחסן במחלקת האוספים המיוחדים של הספרייה, כולל שקיות מבתי כלבו, מסעדות, חנויות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.