המבנה תוכנן וניבנה בשנת 1896 כבית חרושת לטקסטיל והוא שופץ והוסב למגורים בין 1907 ל-1910, עבור משפחתו של איל הטקסטיל Josep Freixa, על ידי האדריכל Lluís Muncunill i Parellada. הוא ממוקם במרכז Terrassa, ב-Parc de Sant Jordi, בקטלוניה.

 

בטרסה נמצאת רוב המורשת של תעשיית הטקסטיל של קטלוניה. בראשית המאה העשרים שלט באדריכלות שלה הסגנון המודרניסטי, שאחד מהאדריכלים הבולטים שלה, הוא האדריכל Parellada. את מבנה מגורים הזה הוא תכנן בהשראת גאודי, עם קירות לבנים, פתחים מקושתים ומגדל גבוה. השטח האפור והמבריק של הגג, עשוי מרסיסי זכוכית קטנות.
הגן תוכנן בסגנון הרומנטי על ידי האמן Rafael Benet i Vancells והוא אחד הגנים הבולטים והמפורסמים בטראסה.
מאז 2006 משמש המבנה את הקונסרבטוריון המוזיקלי Terrassa ומאכלס לשכה של משרד התיירות העירוני. המבנה פתוח לציבור ונערכים בו גם סיורים מודרכים.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בקמפוס האוניברסיטאי, משחקת Zaha Hadid בקוים ונפחים נוזלים
אדריכלות
בקמפוס האוניברסיטאי, משחקת Zaha Hadid בקוים ונפחים נוזלים
  במגדל Jockey Club Innovation Tower (JCIT), שתכננו Zaha Hadid Architects, שוכן בית הספר
הצעה למוזיאון בצורת צדף, בשבדיה
אדריכלות
הצעה למוזיאון בצורת צדף, בשבדיה
  המבנה בהשראת הצדף של Wafai Architecture, מושרש בהרמוניה האסתטית של עיצוב סקנדינבי, המתבטאת
בית המתוכנן מיריעה אחת מקופלת
אדריכלות
בית המתוכנן מיריעה אחת מקופלת
  לאחר יצירת היריעה המקופלת, רק פאנלים ללא מסגרת מהרצפה עד התקרה, דלתות מנותקות