בית החווה Maativan Farmhouse, בנוי בנייה טבעית העשוי מבוץ, בתוך חיבוק היער. הוא שוכן בשולי אזור היער השמור של וואדה ליד מומבאי בהודו וכל כולו מסמל תודעה סביבתית באמצעות עיצוב ביופילי, עקרונות קלימטולוגים, עיצוביים פסיביים וטכנולוגיית בנייה.

הוא משלב את הטבע בתוך מעטפת הבניין, בתכנון מחושב של חללים סביב עצים קיימים, תוך שמירה על הצמחייה הטבעית הקיימת. העיצוב הושפע מצורות אורגניות המצויות בטבע ומהאיכות החולפת של האור הטבעי. הכוונה הייתה ליצור חוויה סוחפת, אטמוספרית, המשרה תחושה של שהות ביער, בהשראת הפילוסופיה של האדריכלים Nari Gandhi ו-Javier Senosiain.
המחויבות של Maativan לקיימות משתרעת על ההסתמכות על חומרים טבעיים ושימוש בטכניקות מסורתיות, תוך הימנעות מתהליכי ייצור עתירי אנרגיה. בחירת חומרים מודעת זו תואמת את העקרונות הסביבתיים ומציעה בידוד יעיל, המבטיח נוחות ללא קשר לשונות עונתיות. המבנה, המורכב מקירות בוץ, קירות אבן, גגות במבוק ועץ, טיח סיד ושימוש בחומרים ממוחזרים, משקף חיבור עמוק למסורות מקומיות ומחויבות למזעור ההשפעה הסביבתית. עובדים ובעלי מלאכה מקומיים, יחד עם טכניקות בנייה הודיות עתיקות, הועסקו בבנייה, והעשירו עוד יותר את הפרויקט בתחושת אותנטיות תרבותית. מיחזור חודר לאתוס האדריכלי ומשלב בצורה גאונית צמיגים זרוקים, בקבוקי זכוכית, חיזוק פסולת, פסולת זכוכית וטרקוטה במסגרת. שימוש בעקרונות של מיחזור, שימוש חוזר ומחזור לא רק ממזער פסולת אלא הופך אותה למרכיבים אינטגרליים, אמנותיים ופונקציונליים.

Architects: Blurring Boundaries
Year: 2023
Photographs:Inclined Studio
Lead Architects: Prashant Dupare, Shriya Parasrampuria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
1,200 מ"ר ו-300 מקומות ישיבה: מסעדת גורמה אסייתית חדשה באשדוד
עיצוב, אופנה ומיתוג
1,200 מ"ר ו-300 מקומות ישיבה: מסעדת גורמה אסייתית חדשה באשדוד
  חוויות הישיבה השונות תוכננו בגבהים משתנים ויוצרות צורות ישיבה ומבטים: טריבונה מדורגת, אזורי
בית מגורים ממאה אלף לבנים בעבודת-יד
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית מגורים ממאה אלף לבנים בעבודת-יד
היחידות תורגמו למערכות פרמטריות, ואז הורכבו בעבודת יד בבנייה מוקפדת על ידי בונים מאסטרים.
בית המפלסים ברעננה
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית המפלסים ברעננה
  מגרש: 800 מ"ר, רעננה בנוי: כ-500 מ"ר אדריכלות ועיצוב פנים: שחר רוזנפלד אדריכלים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.