כאשר רובנו מביטים במכולת אשפה ישנה, אנחנו רואים פסולת ואילו המעצב ובעל המלאכה האמריקאי Gregory Kloehn רואה בה בית. הוא הפך מכולת אשפה עירונית לאחד מבתי המיקרו (Tiny House) המפורסמים בעולם. בתוך החלל הזעיר הצליח לשלב מטבח מנירוסטה, פינת מגורים ושינה, שירותים מוסתרים, אחסון חכם ואפילו גג נפתח המכניס אור ואוויר. בחוץ נוספו מקלחת, גריל, גינת פרחים קטנה ומרפסת גג מפתיעה.

 

הפרויקט, שנודע בשם "Dumpster Home", היה הרבה יותר מגימיק עיצובי. קלוהן ביקש להוכיח שבית אינו תלוי בגודל, בתקציב או בחומרי הגלם שמהם הוא בנוי. בעיניו, יצירתיות יכולה להפוך גם את החפץ הדחוי והיומיומי ביותר למקום שנעים לחיות בו.
הבית הנייד, שנבנה בעלות נמוכה יחסית, הפך לסמל של תנועת המגורים הזעירים ושל חשיבה מחודשת על מושג הבית. בהמשך שימש הפרויקט השראה ליוזמות חברתיות שבנו יחידות מגורים קטנות מחומרים ממוחזרים עבור חסרי בית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
Southbank Theatre – כשהתיאטרון הופך לחלק מההצגה
מגורים
Southbank Theatre – כשהתיאטרון הופך לחלק מההצגה
    הפרויקט, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים Ashton Raggatt McDougall, נולד מתוך מחקר
אילנה הרשנברג פלדה 13.1.1949 – 31.5.2026
מגורים
אילנה הרשנברג פלדה 13.1.1949 – 31.5.2026
  השניים הקימו בשנת 1982 את "פלסטיק פלוס", חנות וסדנת עיצוב שפעלו תחילה ברחוב
תערוכה: חזון חדש למבני התעשייה ההיסטוריים של חיפה
מגורים
תערוכה: חזון חדש למבני התעשייה ההיסטוריים של חיפה
  "חיפה-לודג': דיאלוג" | 4-11.6 תערוכה חדשה "חיפה-לודג': דיאלוג" מציגה פרויקטים אדריכליים המציעים שימושים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.