בלב נופי החקלאות והבמבוק של מערב סצ'ואן, מוזיאון Douban שתכננו CSWADI מציג גישה אדריכלית רגישה המשלבת בין מורשת מקומית, סביבה טבעית ואינטראקציה חברתית. הפרויקט מדגים כיצד ניתן ליצור מבנה עכשווי המשתלב בהרמוניה עם הנוף – מבלי לפגוע בו.

 

מוזיאון Douban ממוקם בעיירה Ande, באזור ההשקיה ההיסטורי של Dujiangyan, סביבה המאופיינת בכפרים מסורתיים, חורשות במבוק ונוף חקלאי עשיר. כבר בשלבי התכנון הראשונים הוגדר עיקרון מרכזי: שימור המערכת האקולוגית הקיימת. עצים ובמבוקים משמעותיים נשמרו, והמבנה תוכנן סביבם – עד שנוצרה תחושה של “בית בתוך הבמבוק”.
כדי לצמצם את הנוכחות החזותית של המבנה, חלק גדול מהפונקציות מוקם מתחת לפני הקרקע, כאשר רק כשליש מנפח הבניין גלוי מעליה. פתרון זה מאפשר לאדריכלות להשתלב בנוף, תוך שמירה על קנה מידה אנושי ורך.

 

 

אחד האלמנטים הבולטים בפרויקט הוא הגג – פרשנות מודרנית לגגות המשופעים של מישור צ'נגדו, המאופיינים בשוליים דקים והצללות עמוקות. כאן, הגג מקבל צורה אורגנית דמוית שעועית, המגיבה לטופוגרפיה המשופעת של האתר. חיפוי הגג מורכב מארבעה גוונים – אדום, אדום כהה, ירוק כהה ואפור – בהשראת תהליך ייבוש פלפלים, ויוצר מרקם צבעוני המשתלב בסביבה הטבעית.
בפן הקונסטרוקטיבי, נעשה שימוש בקורות עץ רב-שכבתי (Glulam) לצד טבעות פלדה מעוקלות, המאפשרות חללים פנימיים רחבי ידיים וללא עמודים. שילוב זה בין עץ, במבוק ופלדה משקף איזון בין מסורת מקומית לטכנולוגיה עכשווית.
בלב המבנה נמצא חצר פנימית פתוחה לשמיים – אלמנט הממשיך את טיפוס החצרות המסורתיות של האזור. החצר משמשת כמרכז תנועה ומפגש, ומעודדת אינטראקציה חברתית בדומה למסורת המקומית של “Bai Longmen Zhen” – התכנסות לשיחה ושהייה משותפת.
מוזיאון Douban מציע דוגמה עדכנית לאדריכלות המגיבה להקשר: כזו שאינה שואפת לבלוט מעל סביבתה, אלא להשתלב בה, לחזק אותה – ואף להעצים את הקשר בין אדם, מקום וקהילה.

Area:
6765 m²
Year:
2025
Photographs: 404NFSTUDIO
Architectural Design: Xu Wenqi, Zhang Rujie, Wang Yixuan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
שני בתים בורוד וסגול נטמעים בנוף של מיורקה
יעדים
שני בתים בורוד וסגול נטמעים בנוף של מיורקה
  פרויקט Olive Houses, שתוכנן על ידי האדריכלים Mar Vicens Fuster ו־Ask Anker Aistrup,
משה ספדיה יתכנן מרכז מורשת שבט Cherokee
יעדים
משה ספדיה יתכנן מרכז מורשת שבט Cherokee
  הפרויקט החדש מתפרש על פני כ-43 אקרים, ומדמיין מחדש אתר היסטורי ששימש בעבר
ועכשיו הספר: גיורא אקרשטיין, האיש שעיצב את המרחב הציבורי הישראלי
יעדים
ועכשיו הספר: גיורא אקרשטיין, האיש שעיצב את המרחב הציבורי הישראלי
  הטקס המוערך, להענקת "פרס התעשייה ופרס מפעל חיים", באמצעותו מוקירה מדי שנתיים התאחדות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.