לעתים קרובות אני מרגישה רע, מכך שהמקום שבו אני חיה אינו מדהים יותר ואז יש את כל הדברים שאני צריכה לעשות כדי להיות אדם טוב יותר, אזרחית למופת של הפלנטה. רשימה זו כוללת הרבה דברים, כגון מדיטציה קבועה, ניתוק מהעולם ומזעור צריכת הטכנולוגיה, אכילת מזון גלמי ואורגני, סילוק סוכר, איסור כוסות חד פעמיות ושקיות ניילון, התנדבות, ביצוע תרגילי התעמלות ועוד.

כמה מהדברים האלה אני עושה. אחרים אני לא. אלה שאני עושה גורמים לי להרגיש מאושרת מאוד. השאר מגיעים עם דרגות שונות של אשם ואשמה.
מה זה קשור לנושא הבא?, בעצם, שום דבר.
אני מסתכלת על התמונות של המבנים המדהימים האלה, מובנים לתוך הטבע וזה מעורר רגשות.
הנה דוגמאות מדהימות של אדריכלות, עם הקשר ואינטראקציה לסביבה שלהם. בתים אלה הם המקבילה האדריכלית ליצירתו של מיכלאנג’לו, עם סלעים, עצים, גבעות, מים ומערות, ההופכים לחומר שממנו נוצרים הבניינים.
דוגמאות מדהימות של אדריכלות עכשווית עם מערכת יחסים מיוחדת לנוף הטבעי, הם בנויים גם לתוך הטבע. בתים המשתלבים בצורה יפה בסביבתם – בין אם הם בנויים לתוך סלעים, קבורים מתחת לגבעות, מכוסים במערות או שוכבים מעל הים.
נסו כמה שתרצו, אנחנו בני האדם לא נוכל להתחרות עם היופי שנוצר על ידי העולם הטבעי. אמא טבע היא המעצבת האולטימטיבית, וכמה אדריכלים אמיצים ובעלי חזון, אימצו את עבודתה ביצירות שלהם, על ידי הטבעתה לתוך הפרויקטים שלהם. אולי אף אחד לא עשה את זה יותר טוב מאשר פרנק לויד רייט, עם יצירת המופת שלו Fallingwater – שנבנה על גבי מפל פעיל הזורם מתחת לבית. אדריכלות אורגנית היא מונח בו פרנק לויד רייט נהג לתאר את הגישה המשולבת לסביבה שלו בעיצוב אדריכלי. הפילוסופיה באה מהרעיונות של המורה שלו, לואי סאליבן, שהאמין ש”צורה באה אחרי תפקוד”. רייט לקח את התאוריה הזאת צעד נוסף, וטען ש”צורה ותפקוד הם אחד”.
האדריכלות האורגנית שואפת לאחד את החלל, לשלב פנים וחיצוניות, וליצור סביבה הרמונית בנויה לא בנפרד מהטבע אלא כשלם מאוחד. הרעיון מתייחס לא רק ליחסים המילוליים של הבניינים לסביבה הטבעית, אלא איך תופסים עיצוב מבנים כאילו היה אורגניזם מאוחד.
אני בטוחה שתסכימו שאולי אין דבר יותר אורגני מאשר בית שמתמזג ללא רבב עם הסביבה שלו – או יותר טוב, הוא בעצם בנוי לתוך הטבע. אז, אם אתם מרגישים שאתם צריכים להיות יותר אורגנים בחיים שלכם, אולי האדריכלות האורגנית היא מקום טוב להתחיל בו.

 

 

 

3

 

4

 

5

 

6

 

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

22

 

23

 

24

 

25

 

26

 

27

 

28

 

29

 

30

 

31

 

32

 

33

 

34

 

35

 

36

 

37

 

38

 

39

 

40

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
חזית קרועה, בבניין יוקרה בדנבר
עיצוב פנים
חזית קרועה, בבניין יוקרה בדנבר
המאפיין הבולט ביותר של הבניין, הוא הלב בן ארבע הקומות שלו, מפוסל כדי להדהד
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
עיצוב פנים
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
בני הזוג רכשו את הקרקע. כאמור, השטח מאוד צר והם פיקפקו ביכולת אפשרות של
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
עיצוב פנים
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
הכיתות מוארות באור השמש החולף, מטיל צללים למרחבי הלמידה. כל קומה מארחת שלוש כיתות,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*