גן פסלים ענק עם למעלה מ -500 פסלים, נתגלה בכפר פאריקלה, פינלנד, לאחר מות האמן המתבודד Veijo Rönkkönen .

 

האמן שנולד (1944) וחי בכפר, היה ידוע כמתבודד ומעטים ידעו כיצד בילה את זמנו, אך לאחר מותו בשנת 2010, התגלו למעלה מ -500 דמויות מפוסלות בבטון, השרועות ברחבי היער בו התגורר. גלריית החוצות הענקית ידועה כיום כגן הפסלים Veijo Rönkkönen והיא מציגה 50 שנים של עשייה אמנותית, שמושכת כיום כ -40,000 מבקרים בשנה, לכפר פאריקלה שנמצא רק כמה קילומטרים מהגבול הרוסי.
לאחר מותו של האמן, נרכש גן הפסלים והבית הצנוע שלצידו, על ידי איש עסקים פיני, שיחד עם האיגוד לתרבות ולחינוך כפרי העניק לפסלים טיפול מרענן ופתח את האתר לציבור.
האמן כנראה תרגל יוגה, שכן כ -200 דמויות של דיוקנאות עצמיים, ניצבו בתנוחות יוגה. בסצנה אחרת המתרחשת בין העצים, גבר מנגן בקנטלה, כלי פיני מסורתי, בעוד נשים רוקדות סביבו. צלילי המוסיקה מושמעים על ידי רמקולים החבויים בתוך הפסלים, חלקם משמיעים קולות לא מובנים. השיניים בפיהם של חלק מהפסלים, היו אמיתיות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
מערת אלומיניום מזהירה מפני השתלטות העיר על הטבע
אמנות
מערת אלומיניום מזהירה מפני השתלטות העיר על הטבע
  השאיפה הייתה שהמבנה הזה לא רק ישקף את מעמדה של תאילנד כייצרנית ויצואנית
לואי ויטון חושף את הדולצ'ה ויטה של הרביירות האיטלקיות
אמנות
לואי ויטון חושף את הדולצ'ה ויטה של הרביירות האיטלקיות
  הזוהר הנצחי של חופי איטליה, בעשורים משנות ה-60 ועד שנות ה-80, מתעורר לחיים
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
אמנות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
    מריסול, שנולדה כ-María Sol Escobar בפריז, למשפחה עשירה מונצואלה, כונתה על ידי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.