הצעירים בעיר אוהבים אותו, התיירים מצטלמים איתו והמבוגרים בעיר מתלוננים. בחלוף השנים הפך הבניין לאטרקציה תיירותית וכמה יזמים מנסים לשכפל את הפרויקט גם במרכז העיר.

תושבי ברונסוויק, גרמניה, מתגאים בבניין המטורף ביותר שנבנה אי פעם, המתנשא בעירם. המעטפת החיצונית של המבנה, מעוטר בציורים בסגנון גרפיטי ויש לו גם תצורה אורבנית ייחודית.
למרות שהבניין אינו עומד בתקנים המקובלים, הוא אקולוגי, עצים ניטעו בכל מקום אפשרי והחניון מלא באופניים.
הבית נקרא Happy Rizzi House לכבוד האמן ג'יימס ריצי, שצייר על הבית בצורה יוצאת דופן זו. הכל התחיל בשנת 2001 במקום בו עמד בית מגורים הרוס וחרב. ההחלטה הייתה אז לבנות משהו יוצא דופן שיפיח חיים בשכונה הישנה ומבניה האפרוריים.
האדריכל Konrad Kloster תכנן את הפרויקט והגשמתו לקחה שנתיים נוספות.
אף אחד לא ממש התגורר בבניין, הוא שימש כחלל משרדים, אבל קל לדמיין את האושר של העובדים שעבדו בו. נראה שהבית ריק כרגע ונבחנים שימושים חדשים בו. במועצת העיר נשמעו שמועות על שימוש בו כמוזיאון ריצי או כמסעדה.
מיקום: Innenstadt, Braunschweig, גרמניה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מעטפת של משרביות מודרניות מבטון, לבניין בהודו
אדריכלות
מעטפת של משרביות מודרניות מבטון, לבניין בהודו
  כמענה לאקלים הקיצוני ולרגולציה, תוכננה בכל קומה דירת ארבעה חדרי שינה בשטח של
הבית עם הפרשנות המודרנית למסורת הקוריאנית
אדריכלות
הבית עם הפרשנות המודרנית למסורת הקוריאנית
  הבית תוכנן עבור זוג צעיר המחובר למסורת הקוריאנית, שביקש מרחב מפלט משגרת היומיום
הבנייה השנייה של ישראל כבר כאן – והיא חייבת להיות מעורבת שימושים
אדריכלות
הבנייה השנייה של ישראל כבר כאן – והיא חייבת להיות מעורבת שימושים
המודל הישן, שהתאים לעידן שבו הרכב הפרטי היה אמצעי התחבורה המרכזי, יצר בפועל נתק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.