אם חשבתם שהדבר הכי קיצוני שאפשר לעשות עם עיתונים יומיים ישנים, זה לעטוף בהם דגים, הרי שהאמנית הקנדית Myriam Dion, רוקמת מהם תחרה. אם זה ה-New York Times או Herald Tribune, היא מסתערת עליהם חמושה באיזמל וכלים חדים, מנקבת את דפיהם של שלל עיתונים יומיים ידועים מהעולם, מחוררת בהם חורים קטנים וצפופים ויוצרת מהם דפי תחרה מעודנים ומפעימים בעיצוביהם.

תהליך היצירה שלה כולל, ראשית, קריאה של העיתונים שהיא בוחרת מתחילתם ועד סופם. לאחר מכן היא מפרשנת מחדש את הסיפורים היותר נוקבים, איך נכנה זאת – בצורה נוקבת יותר, תוך ניקוב והסתרה של טקסט ותמונות מקוריים, עם צורות ומסר משלה, בכדי לאלץ את הצופה לראות את הדברים בצורה שונה. היא מוסיפה ומשלבת לעתים ביצירה גם צבעים ואלמנטים מוזהבים.
"על ידי יצירת דפוסי תחרה מהורהרים מתוך האירועים המתרחשים בעולם, אני יוצרת עיתון חדש, המעודד אנשים לחשוב יותר על החדשות שאנו צורכים בקלות רבה מדי", היא מסבירה. כך שמאחורי היצירות יש, מסתבר, הרבה יותר עומק מעבר למה שהעין רואה על פני השטח.
אם לאורך דורות, הביאו לנו עיתונים מידע מהעולם הרחב, אשר הניע אותנו ועורר בנו השראה, הרי שעיתונים יכולים להיות גם יצירת אמנות.
הנה עוד יתרון של העיתונות המודפסת, על פני האינטרנט.

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
תרבות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון
הצלם שמכניס נשמה, תיאטרון ואמנות לעולם האופנה המלוטש
תרבות
הצלם שמכניס נשמה, תיאטרון ואמנות לעולם האופנה המלוטש
  בין אם הוא מכניס את Willem Dafoe אל תוך בית בובות, עוטף את
המרחב הציבורי שמחבק ומלטף
תרבות
המרחב הציבורי שמחבק ומלטף
  המיצב מבקש להכניס אל הרחוב מחווה המזוהה בדרך כלל עם המרחב האינטימי –

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.