מסעדת Solo Per Due ("רק לשניים" באיטלקית), אינה מסעדה רגילה ולא רק בגלל הפאר, ההדר והאלגנטיות שלה. בתוך וילה רומית עתיקה, תמצאו רק שולחן אחד ערוך באלגנטיות לשניים, עם פעמון כסף כדי לקרוא למלצר. כל זה מקנה לה את התואר "המסעדה הקטנה בעולם".
חדר האוכל, ששטחו פחות מ-150 מ"ר, הוא חלק מאחוזת אבן כפרית מהמאה ה-20, הממוקמת ליד הכפר Vacone, מצפון לרומא. פרטיות ודיסקרטיות הם חלק בלתי נפרד ממה שמציעה המסעדה, למרות שהיא מסוקרת רבות בתקשורת ומיקומה ידוע.
המסעדה פתוחה כל השנה לארוחת צהריים וערב, אך אין בה תפריט. האוכל המוגש (וגם מוסיקת הרקע והפרחים המשמשים לקישוט) מותאם אישית לטעמם ולרצונותיהם של הלקוחות. יש לבצע הזמנה טלפונית ולאשר אותה 10 ימים לפני האירוע. פרטי הארוחה המותאמת אישית מוגדרים במועד האישור. ישנם כללים נוקשים. מבקרים אינם יכולים להגיע כדי להתרשם מהמקום לפני ביצוע הזמנה ולא ניתן לבטל ארוחה ברגע האחרון. האורחים נדרשים להגיע בדיוק בשעה שסוכמה, חייבים להתקשר כשהם בדרכם 30 דקות לפני ההגעה ולעולם לא להגיע מוקדם מדי, אחרת הם ימצאו שער נעול.
המסעדה תפוסה חודשים מראש, גם בגלל גודלה הקטן. תג המחיר אינו מתאים לכולם – ארוחה עולה 500 אירו לשניים (כ-2,800 ש"ח).
הבעלים, צוות של שלושה יזמי אוכל משובח מקומיים, מנהלים את סולו פר דוה כבר 33 שנה. הם מסרבים לחשוף את שמם אלא אם כן הזמנתם ארוחת ערב. זה כדי להבטיח דיסקרטיות מוחלטת ולהעצים את הקסם המסתורי של המקום, הם אומרים. "זו לא מסעדה – אנחנו מציעים חוויה ייחודית ואינטימית, שהיא בליבת המוניטין שלנו, שנמשך עשרות שנים. אז זה לא קשור אלינו או למי שאנחנו – אנחנו בצל. הכל קשור לסועדים", אומר אחד הבעלים שחותם כ"מר רמו". "האנשים שמגיעים לכאן הם לא סתם לקוחות. הם אורחים שאנחנו דואגים להם מאוד. אנחנו מפנקים אותם ומוודאים שהרגע המיוחד הזה יהיה בדיוק איך שהם רוצים. הכל מותאם לצרכים שלהם".
מלצר תמיד נמצא במקום אך נשאר מוסתר, אלא אם כן הוא זומן באופן מפורש, כדי לא לפלוש למעטה האינטימי. האורחים יכולים לקרוא לו דרך צלצול של פעמון כסף קטן.
המיקום אכן מדהים. Solo Per Due מוקפת בגן אקזוטי עם מינים שונים של עצי דקל מכל רחבי העולם ומשקיפה על אתר ארכיאולוגי, הכולל חורבות של וילה רומית עתיקה, בה יכולים האורחים לבקר. הם ימצאו בה רצפות פסיפס צבעוניות ועמודי אבן ונאמר שהיא הייתה שייכת למשורר הורציוס. החדר מרוהט בעושר רב, עם פסלי דיוקנאות דמויות היסטוריות, בקבוקי יין, מראות במסגרות זהב מפוארות ופרחים בכל מקום. יש פסנתר ואח אבן מהרצפה עד התקרה, ריהוט עתיק ושתי ספות אדומות מפנקות, לאפריטיף לפני הארוחה או לאחריה, עם כוסית יין ללילה.
ביום הארוחה, הכניסה והגן מרופדים בנרות זוהרים, כדי לקבל את פני האורחים. האווירה חלומית, כמו באגדה. ארוחת הערב מוגשת באור נרות. המטבח איטלקי עונתי, בשילוב יין מובחר שבמובחרים. כשיגיע הקינוח, יגלו שני האורחים את שמם כתוב על עוגת הקינוח בצורת לב. בקיץ האורחים יכולים לבחור בארוחה תחת כיפת השמיים, מתחת לפרגולה מוצלת בגפנים וליהנות מנוף מטעי הזיתים והעמקים המנוקדים בכרמים.
"מר רמו" מספר שהרעיון של הקמת מסעדה שקטה ואקסקלוסיבית רק לשני אנשים, עלה מתוך התסכול במסעדות צפופות עם תורים ארוכים ומאופן הטיפול וההושבה בשולחנות. "זה הפך לבלתי נסבל, בכל פעם שיצאנו לארוחת ערב, תמיד קיבלנו את השולחן הקטן הקרוב לשרותים או למטבח, עם כל הריחות הלא נעימים – זה היה השולחן הגרוע ביותר וזה בגלל שהיינו רק שניים", הוא אומר.