פרויקט Emptied House, בתכנון משרד estudio veintidós, ממוקם בכפר הזעיר סוטו דה ספולבדה שבהרי ריאסה, מחוז סגוביה, ומציע פרשנות עכשווית לשימור ושימוש חוזר במבנה כפרי נטוש. הבית נבנה בתוך שרידיה של אורווה ישנה מאבן גסה ואדמה נגוחה, שגגה ומחיצותיה קרסו עם השנים.

 

נקודת המוצא של התכנון היא דווקא הריק: לאחר פינוי הנפח הקיים, המעטפת המקורית משמשת כגבול וכיסוד, ובמרכזה נוצר חצר פתוחה שמארגנת את חיי הבית. בחצר שובץ שוקת מים ישנה שהוסבה לבריכה קטנה, והיא מבטיחה אור, אוויר ופרטיות גם אם המגרשים הסמוכים ייבנו בעתיד.

 

 

הבית מאורגן סביב החצר בשלושה ביתנים בעלי גגות גמלון, המורכבים על גבי הקירות הקיימים ויוצרים מדרוג שונה בכל חזית. כל נפח מואר באמצעות סקיילייט, ואחד מהם מתפקד כמגדל חלול – נקודת תצפית לנוף ההררי, כהדהוד למגדל הפעמונים של הכנסייה הרומנסקית הסמוכה.

 

 

החיבור בין ישן לחדש נעשה באמצעות שפה חומרית רציפה: קירות האבן והאדמה חוזקו בטיח סיד, שממשיך גם לחזיתות החדשות מבלוקי חרס תרמיים. המבנה החדש נשען על שלד משולב של בטון, עץ ופלדה, הפועל יחד עם הקירות המשומרים. אסטרטגיות אקלימיות פסיביות – רצפה קורנת, אוורור טבעי, אגירת מי גשמים ובריכת החצר כווסת מיקרו־אקלימי – הופכות את הבית למקלט עונתי שמחובר לנוף, לאקלים ולשקט של טריטוריה כפרית מתרוקנת.

Architects
estudio veintidós (alejandro infantes + javier muñoz godino)
Project team
Project and site supervision.– ​​estudio veintidós (Alejandro Infantes + Javier Muñoz Godino).
Site management.– ​​Enrique Gutiérrez Barahona.
Dates
Conclusion.- 2025
Location
Soto de Sepúlveda, Segovia, Spain
Photography
estudio veintidós

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
עיצוב פנים
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
  הספרייה המחודשת עוצבה על ידי משרד ספייסיס בע״מ וקסל מתכננים – כמרחב פתוח
מעצבת הפנים שעזבה את הדיפלומטיה לטובת עיצוב היוקרה
עיצוב פנים
מעצבת הפנים שעזבה את הדיפלומטיה לטובת עיצוב היוקרה
  יותר מ־20 שנה אחרי אותו צעד דרמטי, קזיוף נחשבת לאחת הדמויות הבולטות בתחום
בית במרכז הארץ שמבקש שקט
עיצוב פנים
בית במרכז הארץ שמבקש שקט
  כבר מהכניסה מורגשת הבחירה בשקט. לא שקט ריק, אלא כזה שמגיע מתוך דיוק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.