לאחר שזכה בתחרות הבינלאומית לתכנון Vltava Philharmonic Hall במאי 2022, הסטודיו הדני BIG-Bjarke Ingels Group חושף כעת את העיצוב האדריכלי, הממשיך את התפיסה המרכזית של התחרות, זו של חיבור גדת הנהר עם גג המקום דרך שביל מתפתל המרחיב את המרחב הציבורי ומזמין את המבקרים לבניין החדש. הבנייה צפויה להתחיל בשנת 2027, לאחר השלמת תיעוד הפרויקט להיתר הבנייה ובחירת קבלן. אולם הפילהרמונית צפוי להיפתח ב-2032.
עם השלמתו, אולם הפילהרמונית החדש יהפוך לביתה של הפילהרמונית הצ'כית, התזמורת הסימפונית של פראג ומחלקת המוזיקה של הספרייה העירונית של פראג.
המבנה ממוקם על קו המים של נהר הוולטאבה, כך שיתקשר עם המרחבים הציבוריים שמסביב, מה שמאפשר יצירת כיכר עיר מפוארת המחוברת למבואה הציבורית. לכל צד של המבנה אופי שונה, הפונה בתורו לרחבה, רחוב משותף ויאדוקט וחוף הים. צמחייה ונוף משולבים בעיצוב, עמודים דקים תומכים בטרסות השונות המחוברות זו לזו דרך שביל משותף המוביל לראש הבניין. גרמי מדרגות מחברים את כניסות הבניין עם מרפסות הגג ותורמים לתדמית הדינמית של הבניין.
לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות