בית Riba ממוקם בעמק פואמבו, בהרי האנדים של אקוודור, על שטח פינתי מעוגל. מיקומו וכיוונו קבעו את עיצובו, עם עץ חרוב במרכז האתר, שהפך לציר הקונספטואלי של הפרויקט ולנקודה ממנה ממוסגר הנוף של העיר קיטו.

שטח הפנים בן 520 מ"ר מחולק על פני שתי מפלסים ומחבק את עץ החרוב המסמן את נקודת המוצא הקונספטואלית: בית שנבנה מבפנים החוצה, שבו כל חדר מקיים קשר ישיר עם אלמנט טבעי זה. בקומת הקרקע נמצא האזור הציבורי של הבית, המנוסח סביב חצר מרכזית ועם קשר ישיר לרחוב הקדמי, המחפש שקיפות ופתיחות לסביבה. בקומה העליונה, החללים הפרטיים פונים אל רכס ההרים, משתלבים בנוף האנדים דרך טרסה המרחיבה את החוויה האדריכלית אל האופק.
החזית המוארת והחדירה משפרת את הצורה המעוקלת של הנפח באמצעות אלמנטים אנכיים המעניקים קצב ואחדות לשלם. חלל גדול, הממוקם אסטרטגית, מסמן את הכניסה הראשית ומספק הפסקה ויזואלית המחזקת את אופיו המהורהר של הבית.

אדריכלים Architects: TEC Taller EC
שנה 2025
שטח: 280 m2
אדריכלים אחראיים Pablo Castro Guijarro – Roberto Morales Guijarro
צילום Photography: Lorena Darquea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
עיצוב עכשווי לבית מסורתי בעיירת דייגים בספרד
עיצוב פנים
עיצוב עכשווי לבית מסורתי בעיירת דייגים בספרד
  המגרש הצר והעמוק, התחום בין שני מבנים קיימים, הציב אתגר תכנוני לא פשוט.
חנות הבשמים שמרגישה כמו גלריית אמנות בינלאומית
עיצוב פנים
חנות הבשמים שמרגישה כמו גלריית אמנות בינלאומית
  מאחורי התכנון והעיצוב עומד האדריכל שאדי דאהר, שביקש ליצור חלל שלא רק מציג
כבר לא רק לגיל השלישי: כך הפך המעלון הביתי לחלק בלתי נפרד מהתכנון האדריכלי
עיצוב פנים
כבר לא רק לגיל השלישי: כך הפך המעלון הביתי לחלק בלתי נפרד מהתכנון האדריכלי
  לדברי שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב, "הבית הפרטי של היום מתנהל

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.