שכונת מונטיפיורי בתל־אביב ממשיכה להתחדש בקצב מהיר. לצד בנייני מגורים חדשים, צצים בשנים האחרונות סטודיואים צעירים לעיצוב, בתי קפה וחנויות בוטיק – וכל אלה משנים בהדרגה את המרקם העירוני של האזור. גם דרומה של השכונה, שעד לא מזמן אופיין במוסכים ובמבני תעשייה מיושנים, מצטרף למגמה: מבנים תעשייתיים רבים עוברים טרנספורמציה והופכים לבית לחברות הייטק צעירות.

 

אחד מאותם המבנים הוא פרויקט חדש של המעצבת מיטל מזרחי, מייסדת M² Studio, ברחוב בן אביגדור. המבנה שופץ ביוזמת יזם מקומי, שמזה שנים רוכש ומשביח נכסי תעשייה בשכונה ומסב אותם למתחמי עבודה. במקרה זה, כבר מראש היה ברור מי יאכלס את המבנה חברת הייטק שחיפשה בית חדש בתל־אביב ולכן תהליך התכנון התבצע בהתאמה מדויקת לצרכיה.

 

 

 

עם תחילת העבודות וחשיפת שלד הבניין, נתגלה גריד ברור וחזק. במקום לטשטש אותו, בחרה מזרחי להבליט את הגריד ולהפוך אותו לאלמנט מרכזי, כזה שמכתיב לא רק את החזית אלא גם את חלוקת הפנים. התוצאה היא שפה עיצובית שמצליחה לשמר את ההיסטוריה התעשייתית של המבנה, אבל מעדנת אותה באמצעות מינימליזם, רכות ושימוש מושכל באור טבעי וצמחייה.

 

 

 

הבניין החדש מציע תמהיל מפנק של פונקציות לעובדים: אופן ספייס רחב המתפרש על פני שלוש קומות, חדרי ישיבות בגדלים שונים, חללים אינטימיים לעבודה שקטה, וחדר כושר פרטי המשולב במתחם. בנוסף ישנו מטבח מרכזי מרווח ולצדו מטבחים קטנים בכל קומה. בחוץ ובגבהים מחכים מרחבים ירוקים חצר גדולה, מרפסות מוצלות וגג רחב למפגשים ולאירועים פנימיים.
בסך הכול, זהו עוד נדבך בתהליך ההתחדשות של מונטיפיורי כזה שמחבר בין עבר תעשייתי גולמי לבין עתיד יצירתי, צעיר ומלא אנרגיה.

אדריכלות ועיצוב פנים: M² Studio
יזמות ובנייה: דה בלוקס
צילום: עדי אקשטיין

 

 

 

 

 

 

 

 

המעצבת מיטל מזרחי

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
עיצוב פנים ישראלי
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
  במקום להציב מבנה אחד על ראש הגבעה, הפרויקט מתפתח בשלושה מפלסים המדורגים לאורך
כך נראה הספא האמיתי של שטיחים פרסיים
עיצוב פנים ישראלי
כך נראה הספא האמיתי של שטיחים פרסיים
בהמשך גוזרים ביד את הסיבים, מסדרים את הפרנזים, ולעיתים אפילו צובעים אותם בתה כדי
בית בפתח תקוה שמחבר בין טבע לאלגנטיות
עיצוב פנים ישראלי
בית בפתח תקוה שמחבר בין טבע לאלגנטיות
  הקו המנחה בתכנון הפנים היה יצירת שפה עיצובית קלאסית ומאוזנת עם נגיעות כפריות

תגובה אחת

  • דןדן הגיב:

    התוצאה היא שפה עיצובית שמצליחה לשמר את ההיסטוריה התעשייתית של המבנה, אבל מעדן אותה באמצעות מינימליזם, רכות ושימוש מושכל באור טבעי וצמחייה
    השפה העיצובית מעדנת… לא מעדן.
    מה יהיה עם העברית שלכם??

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.