על מורדותיה הצפון מערביים של הגבעה הקסומה, עליה הוקם במאה הקודמת מושב גבעת נילי, נבנה בית מגורים למשפחה צעירה ומיוחדת. זהו שטח חקלאי המתפרס על פני 10 דונם, ומתוכם 250 מ"ר לטובת בית מגורים.

 

המרחב הציבורי של הבית ומרחב חדר ההורים משקיפים לנוף עוצר נשימה, אשר הופך את חווית המגורים לחלק בלתי נפרד ממרחבי הנוף הקדום והבתולי. “שני מרחבים הפרטיים – המסטר של ההורים ומרחב חדרי השינה של הילדים מנותקים פיזית ע”י שני חללי פאטיו חיצוניים ומאפשרים הפרדה ביניהם. מתוך כך נוצרו מקומות ישיבה חיצוניים בקנה מידה אינטימי ניגודי מאד ביחס למרחבי הנוף הפתוחים” מסביר האדריכל איציק ניב, שאחראי על אדריכלות, תכנון ועיצוב הבית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הבית מתוכנן ומעוצב בסגנון מודרני נקי המביא ריחות וטעמים בינלאומיים. בתוך כך חיפויי העץ החיצוני וקירוי הפרגולות בעץ סידר מטרתם לחבר את המבנה לכפריות המאופיינת של האזור. המרחב הציבורי פתוח ומתוכנן כחלל גדול המכיל את חדר המגורים, פינת האוכל והמטבח ומהם משקיף נוף גבעות עוצר נשימה לגבעות רמות מנשה, נוף כרמים ומטעי פירות מקומיים. עושה רושם שהחוץ והפנים מתערבבים והופכים לאחד, במטרה להכניס כמה שיותר את הנוף המרהיב של האזור לפנים הבית.

 

 

העיצוב החיצוני של הבית מאופיין עי שני גושים עיקריים האחד גבוה והשני נמוך. כל גוש מנותק האחד מהשני ע”י שתי חצרות פאטיו. הקירות מטוייחים בגוון לבן וקיר החזית מחופה בלוחות עץ סידר ברוחבים שונים המעניקים עושר לפריסה הצורנית ומחברים את החזית לאדמה. הבית עטוף בפרגולות מרחפות ללא עמודים עם מסגרות פלדה ומחופות בלוחות עץ סידר .
החלל המרכזי מואר מאד באור טבעי על-ידי שתי ויטרינות רחבות מימדים וחלון מטבח גדול מאד, מה שמקנה תחושה של גודל ופתיחות לכל עבר. החלל מעוצב עם נגיעות מתועשות בצורת ספריית מתכת משולבת עץ, תקרת בטון, וצינור מיזוג שחור ואובלי, חשוף ומרחף במקביל לתקרת הבטון. הרצפה מחופה באריחי גרניט פורצלן בטקסטורת בטון חצצי והקירות לבנים.

 

 

 

 

גוון העץ בכל רחבי הבית הינו אלון מולבן המקנה תחושה מעודנת וקלילה לטקסטורת העץ. המטבח משולב בעץ אלון מולבן ועץ צבוע בגוונים אפורים כהים והשילוב משתלב עם הסגנון המתועש במקצת. מאסטר ההרים מעוצב בניקיון יתר והוא חגיגה של נקיון עיצובי. המיטה צפה בחלל החדר ואינה מחוברת לאחד הקירות, ראש המיטה מתוכנן ומעוצב כרהיט המשלב מתכת ועץ ומאפשר אחסנת ספרים מגזינים ותאורת קריאה. אזור החדרים מחופה פרקט אלון מולבן וחדרי הרחצה משלבים ריצוף וקירות דמוי בטון ואריחים לבנים בסגנון נקי ללא קישוטיות יתר.
במרחב חדרי השינה של הילדים תוכנן חלל המשפחה הפרטי שפתוח למעבר הראשי ומאפשר סגירה ע”י מחיצות הזזה לקבלת פרטיות מושלמת.

אדריכלות, תכנון ועיצוב: איציק ניב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
עיצוב פנים
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
  Ideamarble: המצוינות של השיש האיטלקי שמתעורר לחיים. החברה בולטת במבחר המוקפד של לוחות
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
עיצוב פנים
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
ISUMI, JAPAN Architects: Suppose Design Office Area: 192 m² Year: 2022 Photographs:Kenta Hasegawa Lead
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
עיצוב פנים
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
כל פרויקט של Koichi Takada Architects ניזון מהדואליות הזו – חוסר הניבוי של הסביבה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*