הפרויקט התל-אביבי הצליח לחבר בין ישן לחדש בשילוב רעיונות לא קונבנציונאליים. רוצים להבין מדוע הדיירים התאהבו בבית ברגע שנכנסו אליו?

 

 

בית פרטי בן שתי הקומות בתל-אביב, שעיצבו אנשי סטודיו דולו לעיצוב פנים והם מספרים “כשנכנסים לבית יש תחושת קסם של תל-אביב של פעם. החיבור בין כל הפרמטרים בבית, יחד עם הסיפור שלו יוצר משהו מיוחד שרצינו לשמר”.
“מיד כשקיבלנו את הפרויקט לידנו, הבנו שאנחנו צריכים לשלב – בין הקיים ובין החדש. הבית היה מחולק לחדרים רבים וחשוכים ולכן החלטנו לשנות את התכנון ולפתוח את קומת הכניסה לחלל מרכזי פתוח, שיהיה פתוח כלפי חוץ ככל האפשר”, הם ממשיכים. “בעבודה על התכנון החדש החלטנו להשאיר אלמנטים וחומרים מהבית הישן וליצור חיבור בין ישן לחדש. היה לנו חשוב מאוד לשמר את הקיים לצד החידוש, גם בהשפעת דיירי הבית. בנוסף, החלטנו להפוך את החצר הקטנה יותר לחצר המרכזית שתתחבר לסלון ולפינת המשפחה, בזמן שהחצר הגדולה מחוברת למטבח ולפינת האוכל, מכיוון שהחצר הקטנה פונה לרחוב שקט וכך אנחנו מצליחים לייצר פינה שלווה ורגועה. בסך הכל נמשך השיפוץ כחצי שנה”.

 

 

 

 

קומת הכניסה תוכננה בצורת חלל פתוח הכולל סלון ופינת משפחה, מטבח ופינת אוכל. בכניסה לבית ממוקם ארון התוחם את הכניסה וכולל דלת נסתרת המובילה למזווה. לרצפה נבחרו אריחים דמויי בטון גדולים, היוצרים תחושת מרחב. את הקומה מעטרים שני עמודים המצביעים על החיבור בין ישן לחדש – אלו עמודים תומכים שלא היה ניתן לגעת בהם, אחד מהם נצבע בלבן והשני בחיפוי דמוי בטון המתכתב עם הקיר הסמוך לגרם המדרגות. בצדו השני של ארון הכניסה ממוקמים הסלון ופינת המשפחה, כשהארון משמש כקיר עם נישות לאחסון חפצי נוי ולצידו ספת עור בגוון חום עם כריות בטקסטורות צבעוניות. מול הספה והכורסה הסמוכה ניצב קיר הטלוויזיה שמשמש גם כחוצץ לפינת משפחה אינטימית שבה ספרייה מודולרית מלאה בפתרונות אחסון סגורים ופתוחים.

 

 

 

בסמוך לספרייה נמצאת יציאה לחצר הקטנה שהוגדרה כחצר המרכזית של הבית, שכן היא פונה לרחוב השקט. הגינה הירוקה, שבמרכזה מפל קטן, הפכה לחלק אינטגרלי מפינת המשפחה ומייצרת תחושת מרחב. משמאל לכניסה לבית ממוקם המטבח הפתוח, שנהנה מאור שנכנס אליו בזכות חלון עליון ארוך, זכר לתכנון המקורי של הבית. המטבח עשוי ארונות שחורים בשילוב עץ והאי שממוקם מולו עשוי קוריאן לבן.
גרם המדרגות המוביל לקומה השנייה משקף גם הוא את החיבור בין הישן-לחדש. גרם המדרגות המקורי של הבית נשמר וחודש באמצעות מחיצת ברזל אוורירית מיוחדת במינה, שמסתירה אותו מעט מהחלל המרכזי אך גם נותנת לו תחושת מרחב. מחיצת המתכת השחורה מעוצבת מקווים עדינים שלא מכבידים על החלל.

 

 

 

“שימרנו ככל האפשר את התקרות המשופעות והפרקט בקומה השנייה, כחלק מהרצון לשמר את הבית, לשמור את הסיפור ההיסטורי שלו ולהתאים אותו לאופי הדיירים”, מספר לנו עדי פרשטמן . מעצב מבית סטודיו דולו “החלטנו לפרק קיר גבס ששימש בתכנון המקורי כמעקה. שימרנו גם את חדרי הילדים אך חדר הרחצה המשותף עבר שיפוץ יסודי”.
יחידת ההורים עוצבה גם היא כחלל פתוח ומשותף המחולק לאזור שינה ואזור רחצה באמצעות ארון דו צדדי שמגדיל את החלל ויוצר תחושת מרחב. הארון משמש לאחסון בגדים מצידו האחד ומצידו השני לאחסון מצעים וכלי רחצה. כדי לשמור על הפרטיות, נבחר מקלחון חצי אטום.

 

 

 

 

 

גולת הכותרת של הקומה השנייה היא ספרייה גדולה הממוקמת כחלק מחלל מרכזי ביחד עם פינת משפחה ופינת עבודה. “הייתה בחלל פינת משפחה משנית ועם הזמן היה צורך להשמיש את החלל”, מסביר פרשטמן. “במקביל, הרגישו בעלי הבית שאין להם מספיק פתרונות אחסון בקומה השנייה ומשם התחילה העבודה שלנו על הקומה – הם פנו אלינו שוב וביקשו שנפתור את הבעיה ואנחנו החלטנו לעשות זאת באמצעות חותמת עיצובית משמעותית. לא רצינו לפגוע במרקם הייחודי של הקומה וגם לא באינטימיות של חדרי השינה והיינו צריכים לחשוב על פתרון שיעניק אחסון מקסימלי וצניעות במעבר לחדרים ועדיין לא יראה זר. אחרי חשיבה משותפת בסטודיו ועם הלקוח החלטנו לייצר ארון לינארי שיתפרס לאורך כל הקומה ועם זאת לא ירגיש כבד מידי”.
“יצרנו קיר דמי בנגרות שמחזיק את הארון ומטשטש ברמה הוויזואלית את העומק”, מגלה פרשטמן. “בנוסף יצרנו חלק פנימי נסתר עם נישות שיוצאות לארון החיצוני ולמעשה נוצר משחק של עומקים בהתאם לצרכי המשפחה. בגלל שהארון בנוי בשני מישורים אנחנו לא חווים את דלתות הכניסה לחדרים והחלטנו לטשטש אותן עם 4 מחיצות קלות של סרגלי עץ שמייצרות אינטימיות. בגלל שזה ארון ארוך לכל אורך הקומה והגובה, ניתקנו אותו משתי פאות הקומה כדי לא לייצר עומס או ניתוק מהחלל. בנוסף שילבנו נישות דקורטיביות מוגדרות שמייצרות נקודות חן בקיר והאלמנט משמש גם את פינת העבודה הסמוכה לו. מבחינת גוונים התאמנו את הארון לפרקט ששומר בתהליך השיפוץ ובחרנו בפיגמנטים בצבעי הרצפה הבהירים, לצד סקאלה של ורוד פודרה עם נגיעות של חום ובז’ על רקע המסגרות השחורות שמשתלבות בצורה הרמונית ולא גונבות את ההצגה”.

עיצוב ותכנון: סטודיו דולו
מיקום: תל-אביב
שטח: כ-200 מ”ר (בנוי)
הדיירים: זוג + 3 ילדים
צילום: עוזי פורת
צילום ספריה: ורבלית

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
עיצוב פנים
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
ארונות הבגדים המשמימים, אלה שצבענו בגוון הקיר וקיווינו שכמעט ולא נרגיש בקיומם, הפכו בשנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
עיצוב פנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
הסטודיו החדש בבניין לשימור של מעצבת הפנים צביה קזיוף: עכשווי ומגובש     הסטודיו
מלון ברוטליסטי במקסיקו
עיצוב פנים
מלון ברוטליסטי במקסיקו
                         

3 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*