אולם תצוגה בן חדר אחד בצ'אנדיגאר שבהודו, מטשטש את הגבולות בין אמנות לשימושיות, יוצר תפאורה פיוטית לנגרים ולמערכת היחסים שלהם עם אמנות העץ ההודית.

 

אמנות העץ היא חלק בלתי נפרד מהתרבות ההודית. על פי האגדה, קהילת סוטרדהאר הם נגרים צאצאים של בנו של וישווקארמה (המהנדס האלוהי). עד היום, יום וישווקרמה הוא יום חג בהודו ואז בעלי המלאכה סוגדים לכלים שלהם. בעיצוב אולם התצוגה של יצרנית מוצרי העץ Timber Rhyme, חגגו המעצבים Studio Ardete את אמנות העץ.
סדרה של סרטים מעץ, מתפתלים בחלל ויוצרים את מדפי התצוגה, אזורי הישיבה והשולחנות ואלמנטים עיצוביים אחרים ויוצרים נוף אמנותי, תפאורה המתאימה לדיאלוג בין הנגר והלקוח, כשהשימוש בלביד מצופה אלון בהיר, מסמל את המעורבות החברתית. סרט העץ הנזיל טומן בחובו פירושים רבים, הן עבור המבקר והן עבור דיירי החלל. הוא משמש כמשטח ישיבה אך במקביל מעודד את הלקוחות להסתובב באולם, מטשטש את הגבולות בין "הסטטי, המטלטל והאמנות".
הדרך הטובה ביותר לתאר את העיצוב הזה, הוא באמצעות ציטוט של זאהה חדיד ז"ל "יש 360 מעלות, אז למה לדבוק רק במעלה אחת?", אמירה המתארת את האפשרויות האינסופיות של הארכיטקטורה והעיצוב, לדמיין מחדש צורות וחומרים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
מונוליתים של שקט בנוף האלפיני
עיצוב פנים
מונוליתים של שקט בנוף האלפיני
  כל מגדל מתפרש על פני שלוש קומות בתכנית קומפקטית, אך מציע תחושת מרחב
סוהו עוברת ידיים: מהחזון של גיורא אוריין ועד לרשת הקמעונאית שתירכש על ידי פוקס
עיצוב פנים
סוהו עוברת ידיים: מהחזון של גיורא אוריין ועד לרשת הקמעונאית שתירכש על ידי פוקס
  TERMINAL X דיווחה על חתימת מזכר הבנות בלתי מחייב עם חברת קולקשן עיצוב,
איך לגרום לאדריכלים וליזמי נדל״ן לבחור דווקא בכם?
עיצוב פנים
איך לגרום לאדריכלים וליזמי נדל״ן לבחור דווקא בכם?
בעולם שבו אדריכלים, מעצבי פנים ויזמים נדרשים לבחור בין מאות פתרונות, מוצרים וספקים, השאלה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.