הדיירים, זוג ושלושה ילדים, ביקשו בית בסגנון ים תיכוני, המתאים לאקלים בארץ.

 

בחזית הבית, תוכנן פטיו כניסה בעל קירות עבים במיוחד ופתחי הצצה מקושתים, לאפשר אור שמש. מתוך הפטיו עולה גרם מדרגות חיצוני מחופה אבן, בצורת קופסה, למרפסת רחבת ידיים, המאפשרת כניסה חיצונית לקומת חדרי הילדים.

 

 

 

 

 

הפתחים גדולים כדי לאפשר לבריזה ולאור טבעי לחדור פנימה והם עשויים מפרופיל בלגי. המרפסת האחורית הפונה לשדה הפתוח, הפרוש לתפארת בכל ימות השנה, הינה רחבת ידיים ומקורה. חלל זה הוא בעל תפקיד כפול, של הרחבת אזור הפעילות ויצירת חיץ בין השמש הקופחת בחוץ, לבין פנים הבית המוצל.

 

 

 

 

 

במרפסת פינת רביצה על ספסלים בנויים ומחופים אבן ואזור ישיבה ליד שולחן אוכל.

הבית מקושט ומקושת בקשתות פנימיות וחיצוניות וכן בפינות מעוגלות המוסיפות גם הן לאווירה הים תיכונית. כל הבית, לרבות מקלחות ושירותים, מרוצף באבן מקומית ישראלית, בעיבוד עתיק וידני המשרה אותנטיות ומשתלב באווירה הכללית של הבית. בחלל הציבורי, רצפת האבן בגוונים משתנים ובמידות משתנות.

תכנון ועיצוב פנים: מיכל זיוון
אדריכל נוף: איתי שלם
שטח מגרש: 500 מ"ר
שטח בנוי: 210 מ"ר

קראו גם:

בית בשרון, בסגנון טוסקנה (שרה ונירית פרנקל)

בית בשרון (רוני פרידמן)