הבית באחד מערי השרון, בנוי בשלושה מפלסים, בשטח 350 מ"ר על מגרש של חצי דונם. דייריו הם זוג ושלושה ילדים בוגרים. העיצוב הוא שילוב של סגנון FUSION בזכות אלמנטים תעשייתיים, שהופכים את הבית למיוחד ושונה.

 

מבחוץ הבית נראה מאוד קלאסי בזכות תריסי העץ, הקרניזים, הרעפים עם הגל הגבוה והצבעוניות המונוכרומטית. אך בפנים, הוא קלאסי אך עם הרבה נגיעות תעשייתיות באמצעות תעלות מיזוג חשופות, פסי תאורה, השימוש הנרחב בברזל ועוד. "הדיירים יכולים לשבת לאכול על השיש באווירה מודרנית, או בפינת אוכל שהיא חמימה ועם נגיעות כפריות, לשבת בסלון שהוא תעשייתי יותר באופיו, או ליהנות בחוץ מהסגנון הקלאסי שמשרה רוגע. המטרה לחוות נופים וליהנות מתחושות שונות", מסבירה האדריכלית נירית פרנקל.

 

 

 

 

הכניסה לבית באמצעות מדרגות מרחפות, שהצמחייה שתולה וגולשת מהצדדים. מהחזית נראים האלמנטים הקלאסיים, בהם גגות הרעפים, קרניזי הבטון. הסלון הוא מול הכניסה, משקיף לבריכה. בסלון ספריית מתכת, מוטיב חוזר בכל הבית. הספרייה קלילה, מחולקת לאלמנטים אנכיים ואופקים, משמשת מחיצה בין הסלון לחלל המדרגות, בה שולבו חפצי אמנות. הסלון בעל מראה קליל, עם תאורת ספוטים שמאירה חפצי אמנות בספרייה ובסלון בכלל. הבית רוצף בפרקט עץ בגיוונים שונים, חלקם מעושנים יותר וחלקם פחות, שהופכים את הרצפה לפריט אמנות אחד גדול.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יחידת עץ מרחפת מוקמה לצד הבריכה, ממנה אפשר לטבול רגליים, גם בלי להיכנס לבריכה. הריצוף הורחק מגבולות המגרש, ונוצרו רצועות גינון עם עצים שיצמחו בעתיד וימסכו את בני הבית מהעוברים והשבים. גם חדר ההורים צופה לבריכה. לחדר זה, בחרו האדריכליות להשאיר את הגג חשוף, בדומה למטבח, על מנת להגדיל את נפח החלל בצורה מקסימאלית. המיטה הזוגית עם ספריות לידה. החדר כולל פינת ארונות, שהינו אלמנט נגרות שעוצב במיוחד והינו המשך ישיר של הבית. מאחורי המיטה, ועם קיר מפריד, ממוקם חדר הרחצה.