בית מגורים זה שואף לתת פרשנות עכשווית למבנה הבית הקלאסי. כאן נמתח המושג למבנה מאורך בן שתי קומות ומרתף,  גג משופע וחזיתות שטוחות שלאורכן מקצב של פתחים אחידים עם תריסי עץ המייצרים אסתטיקה פונקציונאלית.

 

LOBINSHTAIN_024

מדרגות הבית הן אלמנט עיצובי דרמטי בחלל: בנויות עם מעקה ברזל לבן ומדרכי עץ. המעקים מצטלבים זה מול זה כמפרשים ויוצרים קומפוזיציה שמקבלת את פני הנכנסים.

 

קומת הכניסה מחולקת לסלון ומטבח שמופרדים באמצעות חלל כניסה מרכזי. אל מול הכניסה ניצב גרם המדרגות שנתפס כאלמנט פיסולי לבן המחדיר אור מלמעלה ומקשר ויזואלית בין שתי קומות הבית. מאחורי מעקות פלדה דקיקים ואטומים כמפרשים המצטלבים זה בזה, מתגלות מדרגות מחופות עץ בהיר שממשיך כמעקה ופרקט בקומת המגורים העליונה. העץ הבהיר חוזר ומחבר בין כל חלקי הבית.

 

LOBINSHTAIN_031

 

המטבח תופס נפח משמעותי בקומת הקרקע. המבנה הריבועי שלו מפריד אותו משאר חלקי הבית ויוצר אזור אינטימי יותר, שתחום באמצעות ארונות מטבח מעץ בהיר וקיר ארונות נירוסטה גבוהים. במרכז החדר אי גדול מעץ המשמש כשולחן לארוחות יומיומיות וברקע קיר נגרות נוסף משמש כארון טלוויזיה ומגדיר את גבולות החלל.

 

LOBINSHTAIN_032

LOBINSHTAIN_033

LOBINSHTAIN_039

LOBINSHTAIN_028

LOBINSHTAIN_035

LOBINSHTAIN_036

LOBINSHTAIN_037

LOBINSHTAIN_038

תשומת לב רבה הושקעה במטבח, שמשרת זוג האוהב לבשל ולארח. המטבח פונה לחצר הקדמית שם יש פינת ארוחת בוקר נעימה. הוא מורכב מחזית נירוסטה שבה שני מקררים וזוג תנורים.

 

LOBINSHTAIN_040

LOBINSHTAIN_041

LOBINSHTAIN_023

LOBINSHTAIN_027

LOBINSHTAIN_043

LOBINSHTAIN_029

LOBINSHTAIN_042

LOBINSHTAIN_019

LOBINSHTAIN_044

LOBINSHTAIN_045

LOBINSHTAIN_046

LOBINSHTAIN_047

LOBINSHTAIN_048

בניגוד למטבח המסתגר, הסלון פתוח באמצעות ויטרינה גדולה אל החצר האחורית ומאחוריו פינת אוכל רשמית יותר יושבת על רקע ספריית עץ גדולה, עוד מוטיב חוזר שנקשר עם מושג ה"בית".
בקומת המגורים פינת משפחה קטנה מקשרת בין שלושת חדרי הילדים ליחידת ההורים. גג העץ המשופע נשאר חשוף ונצבע בלבן ויחד עם הפרקט הבהיר ותריסי העץ מתקבלים חללים מוארים בעלי חומריות טבעית ואופי ביתי- חמים.

 

LOBINSHTAIN_013

LOBINSHTAIN_008-brown_blinds

LOBINSHTAIN_006-brown_blinds

LOBINSHTAIN_003-brown_blinds

הגג הכפול מייצר בידוד טרמי, באמצעות זרימת אויר באופן טבעי, בין שתי שכבות הגג. האוויר נכנס ויוצא דרך רפרפות היוצרות משולש מתחת לגג – אלמנט פונקציונלי שהפך לדקורטיבי.

 

001-brown_blinds

LOBINSHTAIN_015

 

שטח בנוי 290 מ"ר על מגרש פינתי בן 356 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, דולפי לוי אדריכל ועדי חמיצר מעצבת פנים
צלם: עמית גרון
סטיילינג צילום: עינת ירמלובסקי
חשמל חכם אלחוטי : ויטראה
יעוץ בנושא אמנות: קרן בר גיל
נגרות: אלון הרצוג
תאורה: טריגון ים
פיקוח: גדי גודוביץ