חזונו של אדריכל הבית הממוקם ברעננה, היה - ליצור הליכה אופקית, כשעיקר הבית בקומה אחת.

 

מבואת כניסה גדולה וריבועית בגובה כפול, נפערת אל מול בריכת מים עם סלע מפל במרכזה.

 

 

המבואה מובילה בצד ימין אל חלל גבוה כאוהל, עם תקרות עץ משופעות בו שוכנים סלון, פינת אוכל, חדר משפחה ומטבח, במרחב אחד גדול ופתוח לחלוטין. החיץ היחיד במרחב הוא קמין דו צדדי עם ארובת נירוסטה גלויה המתנשאת אל תקרת העץ הלבנה ובוקעת אותה החוצה לשמיים.
בצד שמאל של המבואה, מהלך מדרגות המוביל לקומת הילדים ולמרתף. לצד המדרגות מעבר אל חדר עבודה בייתי, עם פתח רחב המאפשר לו להיות חלק מהמרחב, ודלתות לסגירה ופרטיות.
מאחורי המדרגות, חדר השינה של בעלי הבית היושב ממש על שפת בריכת השחייה כשבצמוד אליו חדר ארונות מודרני וחדר רחצה מאובזר ומפנק.
הבית מתאפיין בפתיחות של החללים, מרחבים גבוהים ותחושת מרחב משוחרר. וויטרינות הזכוכית הענקיות חושפות את הגינה והופכות את החוץ לחלק בלתי נפרד מהבית, כך שגבולות המגרש מורגשות כתחום הבית עצמו. חומרי הריצוף, עץ ואבן, עובדו וגוונו במיוחד להתאמה למכלול מעטפת פנים הבית.
הבית רוהט ברהיטים מיוחדים ולא רכישה מהמצאי. שטחו כ-500 מ"ר ובו 7 חדרים ב-3 קומות עם מעלית. הקמת הבית החלה ב 2013 והסתיימה בסוף 2015.

תכנון: יושפה אדריכלים
כלים סניטריים וחיפויי חדר רחצה: חזי בנק
מעצב ריהוט: ציון מלכה
פיקוח: יאיר דוד פיקוח ובנייה בע"מ