הבית בישוב בשרון נבנה במטרה להתאים את עצמו לצרכים החדשים של בני המשפחה, שנמצאים בשלבים המאוחרים יותר של החיים. "הבית תוכנן כבית למשפחה עם ילדים גדולים, במטרה שהוא יהיה נוח מאוד לאירוח", פותחת את השיחה איתנו לירן בן איבגי, בעלת סטודיו בוטיק לאדריכלות ועיצוב פנים - ״לב אדריכלות״, האחראית על התכנון והעיצוב בפרויקט.

 

כבר מהרחוב ניתן לזהות שני מוטיבים בולטים של הבית – בריקים בגוון אפור כהה אותם אנחנו פוגשים כבר בגדר הבית, לאחר מכן על החזיתות ובהמשך נפגוש אותם גם בפנים הבית; וכן מפתחי ברזל גדולים ומרשימים, הצבועים שחור.

 

 

 

 

“הקו העיצובי בבית הוא סגנון אירופאי-אורבני”, מסבירה בן איבגי. “זה בית עם חיים המעוצב בסגנון אירופאי, עם מוטיבים כפריים, אבל יחד עם זאת גם עם נגיעות אורבניות ונגיעות תעשייתיות. את הנגיעות הללו הבאנו למשל במפתחי הברזל השחורים מבית ‘ארטפארו’, עם חלוקה היוצרת מראה גס. המדרגות עשויות אבן בזלת שחורה שחוזרת על עצמה גם ברצפה של פינת האוכל והחלל החיצוני. באופן כללי השתמשנו בבית בגוונים כהים במראה גס ותעשייתי. מוטיב הברזל חוזר גם בספריה המרכזית בסלון ואפילו בפריטים שונים בבית כמו השידות בחדרי השינה”.

 

 

המטבח מעוצב בסגנון פרובאנס והוא גדול מאוד. “יכלתי לתכנן מטבח גדול בזכות העובדה שפינת האוכל היא מחוץ לבית”, היא ממשיכה. “המטבח יכול לשמש את בעלי הבית כשתי פונקציות, כאשר יש אפשרויות לבישול ואפייה למשפחה בלבד, אבל גם לאירוח. לכן הצבנו 2 תנורים, מקרר גדול מאוד ועוד פריטים שיתנו מענה בעת הצורך. הארונות מאוד גבוהים ואחת הדלתות מכניסה אותנו למזווה גדול ונסתר שצמוד למטבח. למטבח בחרתי בגוון אפור מעט כהה שיתכתב עם קשת הצבעים שבחרנו להשתמש בה בבית”.

 

 

דבר שבולט מאוד בבית הוא החיבור בין הפנים לחוץ. “אחד הנושאים המזוהים איתי בתכנון העיצובי זה התכתבות בין הפנים לחוץ”, אומרת בן איבגי. “החיבור בין פנים לחוץ נמצא בכל מקום בבית וזה מוטיב חוזר אצלי. למשל הבריקים, שאני מאוד אוהבת לשלב בבתים שאני עובדת עליהם, בזכות החמימות שהם מעניקים ואיך שהם מקשרים בין החוץ לפנים. הבריקים הם בעצם התפאורה של הבית. את החיבור אפשר למצוא למשל בפינת האוכל הגדולה החיצונית שמוקמה מתחת לפרגולה אותה ניתן לסגור ולפתוח בזכות דלתות אקורדיון מזכוכית, המאפשרות לשבת בחצר בסמיכות לבריכה ובימים החורף ניתן לסגור את הדלתות ולהרגיש בתוך הבית ועדיין להנות מהנוף של החצר”.

 

 

“התכנון היה שמכל מקום בבית הפנים והחוץ ישתקפו אחד לשני”, היא ממשיכה. “גם בגינה והחצר המקיפה שתחדור פנימה וגם בפנים הבית שניתן לראות אותו מבחוץ. פינת האוכל היא חיצונית אבל למעשה היא 100% בתוך הבית. הבית מתוכנן בצורת ר’, כך שמכל מקום בבית רואים את פינת האוכל והבריכה. בגלל זה בחרנו במפתחים גדולים המאפשרים את החיבור. בנוסף, בבית יש פרקט אבל בפינת האוכל הרצפה עשויה אבן בזלת שחורה הממשיכה גם אל החוץ”.

 

 

בקומה העליונה של הבית 2 סוויטות גדולות לילדים, כל אחת מהן עם חדר רחצה פרטי, וכן סוויטת הורים גדולה עם חדר ארונות. בקומת המרתף תוכנן חדר עבודה. “בעקבות השינויים שעולם העבודה חווה בעקבות הקורונה, הלקוחות ביקשו ממני שאתכנן עבורם חדר עבודה שיהיה נוח ונעים ויעניק תחושה של התנתקות מהבית. תכננתי בחדר המון מקומות אחסון ותכננתי אותו כך שיוכל לשמש כל אחד מדיירי הבית שרוצה לרדת לקומת המרתף ולעבוד”, מסיימת בן איבגי.

 

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לירן בן איבגי, סטודיו לב אדריכלות
הדיירים: זוג+3
מיקום: אזור השרון
שטח: כ-500 מ”ר
מפתחים וברזל: ארטפרו
צילום: הילה עידו

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
Devon&Devon Spa
עיצוב פנים
Devon&Devon Spa
הקולקציות השלמות והמתואמות של החברה, מציעות לאדריכלים, מעצבי פנים וקבלנים, רהיטי אמבטיה, אביזרים סניטריים,
REAL PIEL SRL ריהוט עור בהתאמה לפרויקטים
עיצוב פנים
REAL PIEL SRL ריהוט עור בהתאמה לפרויקטים
החברה נוסדה ב- 2005 ב-Bassano del Grappa ומאז תחילת הדרך, זיהתה את ערכו של
ESSEQUATTRO SPA ריהוט בהתאמה לפרויקטים
עיצוב פנים
ESSEQUATTRO SPA ריהוט בהתאמה לפרויקטים
Essequattro S.p.a. הינה חברה איטלקית בת 50 שנות פעילות. החברה (15,000 מ”ר וכ-50 משתפי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*