האתגר הגדול שעמד בפני האדריכל והמעצב איציק ניב בתכנון בית המגורים היה לאפשר לחלקי הבית המרכזיים, הפרטיים והציבוריים להיות ממוקמים בקומה אחת - קומת הקרקע. האתגר נבע מהצורה הטרפזית הלא רגולרית של המגרש וגודלו היחסי. יחד עם זאת, מטרת האדריכל הייתה להכניס כמה שיותר אור טבעי לפנים הבית, מדפנות המבנה ומגג הבטון השטוח. כחלק מתהליך התכנון והעיצוב, הבין ולמד האדריכל לעומק את הצרכים של לקוחותיו: עיצוב נקי, פונקציונאלי, חף מטרנדים.

 

הכניסה למבנה המגורים שקטה ואינטימית ומוגדרת על-ידי חלל חיצוני לא גדול, עטוף בשלושה קירות ומקורה בפרגולת אלומיניום לבנה המתחברת לקורות הגג. החלל יוצר מעין מבואה חיצונית כשמסביבה משתרעת צמחיית גן ומספר עצי ליקווידמבר, המהווים כמעין חורשה בזעיר אנפין. החורשה מקשטת את דלת הכניסה המרשימה, הבנויה מלוחות עץ ארז.
מהמבואה החיצונית ניתן לראות דרך דלתות הזכוכית את המעבר לסוויטות הילדים כשברקע מבצבצת ספריית מתכת ועץ הבנויה על קיר בטון חשוף. מכלול האלמנטים המרכיבים את מבואת הכניסה החיצונית יוצרים מראה המעניק חוויה פרטית ואינטימית לנכנסים.
קומת הקרקע תוכננה כשבמרכזה חלל ציבורי רחב ידיים הכולל את חדר המגורים, פינת משפחה, פינת האוכל והמטבח. כל הפונקציות מחוברות ויזואלית בחלל הציבורי, וכל אחת מהן פתוחה אל הגן הפתוח ובריכת השחייה שמשקיפים דרך דלתות וחלונות הזכוכית.

 

 

 

 

 

החלל המרכזי מחובר בזרוע אחת אל סוויטת ההורים בצד המזרחי ובזרוע שנייה אל סוויטות הילדים שממוקמת בצד בצפוני. תכנון חכם, שמקנה פרטיות להורים ולילדים. בנוסף לקומת הקרקע תוכננה קומה נוספת במפלס התחתון. קומה קטנה, המורכבת מפונקציות של חדר כושר, סוויטת אירוח וחדר עבודה לדיירי הבית. גם בקומה זו, ממשיכה ההתכתבות עם חלל החוץ, שמשתקף דרך המפתחים הגדולים לחצר הפתוחה.
החצר מעוצבת כחלל מלבני, המורכב מקירות בטון חשוף ורצפת אבן צפה. במרכז החצר עץ בודד המקנה אוירה מתומצתת כמעט זנית ומייצרת קשר דרמטי לשמיים הכחולים.
הבית בנוי מבטון מזויין וככזה החומר הנפלא ממשיך בכמה מחלקי המבנה הפנימיים והחיצוניים של הבית. החומר נחשף כבטון חשוף עם חלוקות בתוך תבניות עץ.
העיצוב הפנימי מורכב מחומרים טיבעיים בהם עץ, בטון, מתכת, ורצפת רזינה. הריצוף נבחר על מנת להקרין בפנים הבית מראה חלק, מעונן וטבעי. עיצוב הפנים והחוץ עובדים כמקשה אחת, בקווים נקיים, פשוטים ומינימליסטיים. העיצוב מעניק לבית אווריריות, שפע אור טבעי, ומרחב שליו ללא רעשי רקע.

 

 

 

נגרות הבית תוכננה בקפידה על מנת ליצור אחסון רב המותאם לכלל הצרכים הנדרשים. הנגרות הוטמעה בתוך קירות הפנים בגובה הקירות (רצפה תקרה) ובגוון הקירות, על מנת לקבל שקט צורני ונפחי בחללים השונים.
פרטי נגרות נוספים הודגשו, כאשר התכנון והעיצוב שלהם יצר מראה מורכב יותר, עם גוונים שונים מקירות הפנים. לדוגמא קיר ראש המיטה של סוויטת ההורים מורכב מנגרות אפורה, מתכת שחורה, עץ, ובטון חשוף, וזאת כשכל החומרים מנגנים בהרמוניה ויוצרים עניין עיצובי בחלל.
החצר והגן הינם חלק בלתי נפרד מחוויית השוהים בחללי הבית השונים ומשמשים כאזור שימוש ושופע פעילויות לטובת הדיירים. החצר מורכבת ממשטח רחב ידיים מרוצף באבן טיבעית פראית אפורה ומעליה פרגולת עץ המעניקה ניגוד משלים למשטח התחתון. על המשטח ממוקמת פינת האוכל החיצונית וגם פינת המגורים החיצונית כשבמרכזה קמין גז פתוח בנוי כשולחן מלבני ממתכת, כמו כן בריכת שחיה נטמעת במרחב הגן בגווני אפור ירוק וגם מטבח חיצוני המאפשר בישול וקיום ארוחות משפחתיות במרחב החצר האחורית.

אדריכל: איציק ניב
צלם: עמית גירון
בית לזוג פלוס שניים
מגרש 1.2 דונם, בנוי 450 מ"ר