מעצבת הפנים גילי רשף גול ובעלה, איש העסקים ומבעלי חברת "טופ אודיו", שפצו מן היסוד והרחיבו את ביתם הפרטי, בו הם מתגוררים עם שלושת ילדיהם (17,14,10).  הבית בשכונה שקטה בצפון ת"א, מתאפיין במעטפת נקיה ומינימליסטית, שמשאירה הרבה מקום וחום לבני המשפחה. שילוב כוחות של שני בני הזוג יצר בית מודרני, חם, שיקי וכמובן, גם מאד חכם.

 

בני הזוג רכשו בית ישן ולאחר תכנון מחדש של כמעט שנה, החלו בשיפוצים שנערכו כחצי שנה. השיפוצים כללו שדרוג והרחבת הקיים כדי ליצור מרחב מגורים נוח יותר ונכון יותר לבעליו החדשים.
"שיפוץ בית קיים תמיד כרוך בהתמודדות ואילוצים תכנוניים רבים, זהו שיפוץ מאתגר, המשלב בין הקיים לחדש, ומעניק לבית ייחודיות ומקנה לו עומק" מסבירה המעצבת גילי רשף-גול.
המטרה הייתה לייצר חללים מכילים ומפנקים, בית פתוח ומזמין, שמחבר בין בני המשפחה, אך יחד עם זאת מאפשר לכל אחד פרטיות. כ-300 מ"ר, מעין ״טאון האוס״ הבנוי לגובה ומחולק ל-4 מפלסים.
כל חזית הכניסה חודשה, הקרניזים המיושנים הוחלפו בפרופיל פלדה שחור, דלת הכניסה הורחבה למקסימום רוחב וגובה, תאורת פרופיל (תאורה טכנית) וקיר ״מיקרוטופינג״ מקבלים את פנינו ומרמזים על סגנון עיצוב נקי ועכשווי.

 

 

בהמשך לעיסוקו רב השנים של בעל הבית בכל הקשור לבית חכם, הבית כמובן היווה פלטפורמה ליישום פתרונות הבית החכם על כל היבטיו, על מנת ליצור בית מפנק, בטיחותי ופשוט לתפעול, בהתאם לצרכים של בני המשפחה. כך שכמעט כל פלטפורמה אפשרית היא "חכמה", ומתכתבת האחת עם השנייה, באמצעות מערכת חכמה של חברת CONTROL4. בתוך כך קיים ממשק בין האזעקה, מערכת המחשוב, החשמל החכם (מבית פיליפס), מערכת המיזוג, מוזיקה, מצלמות -הכל משולב בממשק אחד.

 

 

 

לדוגמא, מסבירה המעצבת: הושם דגש על מנת למקסם את האור הטבעי בעזרת וילונות חכמים. רבע שעה לפני השקיעה, תאורת החוץ נדלקת, כאשר בימי חול היא נכבית ב-1 לפנות בוקר ובסופ"ש ב-3 לפנות בוקר. הותקן אינטרקום חכם ששולח תמונות לסלולר ההורים של מי שמקיש את הקוד, וכמובן יש קודים מיוחדים לבני המשפחה. שירותי האורחים נדלקים אוטומטית והוונטה נכבית אוטומטית גם היא. מאחר והבית בנוי מ-4 קומות, קיים חיבור לכל טלוויזיה שמתריע כאשר שער החניה נפתח, או דלת הכניסה וכדומה, על מנת לספק שקט ובטחון גם כאשר בני הבית שוהים בקומות העליונות. לטלוויזיה בחדר השינה צמודה זרוע חשמלית: בלחיצת כפתור, המסך יוצא מהקיר עם זווית מיוחדת שתוכנתה ספציפית לטובת הצופה. בלחיצת כפתור אחת נסגרות כל המערכות בעת יציאה מהבית והמצלמות "נכנסות" למצב של התרעה. בלחיצה אפשר לכבות מזגנים ולקבוע את מידת מזג האוויר בכל חדר. ישנם שלטים חכמים בכל חלל, במקביל לשליטה בסלולרי וזהו רק קצה הקרחון.

 

 

בקומת הקרקע נמצא המטבח שמשלב בתוכו מקרר BI ודלת סתרים לחניה ולאזור השרות. הארונות הגבוהים אומנם נצבעו בשחור, אך הנמוכים בלבן ולמרות הדרמטיות והניגודיות יש הרמוניה ונינוחות.
משטח השיש הנבחר הוא גרניט פורצלן וגם הכיור מהווה חלק מהמשטח. בעיצוב בוצע משחק של איזונים ולמרות שימוש רב בשחור, הלבן הוא הדומיננטי בכל הבית.
בפינת האוכל, שולחן נגרים משוק הפשפשים שנרכש לפני כ-20 שנה וכוסה בפרספקס – מחמם ומאזן את החלל. שילוב של שולחנות עץ טבעי בסלון, לצד שידת מתכת ומעקה לבנים מחדדים וחוזרים על אותו משחק של חומר וצבע ליצירת האווירה והעיצוב המינימליסטי, ויחד עם זאת – החם והמשפחתי. כל הפתחים מפרופיל בלגי לבן מלבד החלון השחור במטבח. החצר והצמחייה הירוקה של החוץ משתקפים ונראים מכל מקום בקומה, אלמנט שמגדיל ומכתיב את הזרימה בחלל. הדק נצבע בלבן ויציקת בטון טבעי באזור הברביקיו כהמשך לרצפת המיקרוטופינג מאחדים את החוץ והפנים לאחד.
שירותי האורחים חופו בקרמיקה לבנה 15/15 עם רובה שחורה (חיפוי שחוזר על עצמו בכל חדר רחצה בבית) , לצד נגרות בתכנון מוקפד ופרקטי. אומנות ופריטים רבים שנאספו ולוקטו במהלך השנים בארץ ובחו"ל הם חלק בלתי נפרד מאופיו ומהאמירה האישית של בני הבית משתלבים בחלל בצורה טבעית כאילו נולדו שם.

 

 

הקומה הראשונה הוסבה לקומה עבור הילדים ״חשוב היה לנו שכל הילדים יהיו ביחד ולא פזורים בקומות שונות. עבור הבכור תכננו יחידה מרווחת עם חדר רחצה פרטי משלו מעין מאסטר" מסבירה רשף – גול. גם בקומה זו, בחדרי הרחצה – התאורה הטכנית, הנגרות והריהוט בצבעוניות זהה לשאר הביתה- שחור, לבן ואפור על כל גווניו.
במדרגות הרבות כאמור שולבו קומפוזיציות שונות של תאורה בכל פודסט ונוצר קונספט אחיד ועניין "סיפור בהמשכים".
סוויטת ההורים נבחרה להיות בקומת הגג, למרות החיסרון של טיפוס מדרגות רבות, אך יתרונות רבים בזכות גודל הקומה והפרטיות. המיטה, פרטי הנגרות, התאורה ושלל האלמנטים נבחרו בצבע לבן ופרקט אלון תלת שכבתי טבעי מחמם ומאזן. חדר רחצה רחב ומפנק הכולל מקלחון זוגי גדול ואמבט ״פרי סטנדינג״, לצד מקומות אחסון רבים וירידה לפרטים כגון טלוויזיה במישור המראה (טופ אודיו) ודלת הזזה ייחודית למקלחון או לאסלה נגלים מאחורי שתי דלתות פרופיל בלגי לבן וזכוכית פסים.